Reteaua Corect

Emilia Șercan, dezvăluiri explozive despre cazul Baranga

Jurnalista Emilia Șercan, cunoscută pentru investigațiile privind plagiatele în rândul înalților demnitari, dar și pentru semnalarea unor derapaje din mediul academic, ce țin de etică și integritate, reacționează pe pagina sa de Facebook, făcând o serie de dezvăluiri legate de situația fostului șef de la „Spălarea banilor” și de la ORNISS, Laurențiu Baranga, care a fost acuzat de înselăciune după ce și-a falsificat toate actele de studii, relatează Știripesurse.ro.

„Credeați că nimic nu v-ar mai putea șoca în legătură cu Laurențiu Baranga, fostul șef de la „Spălarea banilor” și de la ORNISS? S-ar putea să vă pripiți.

Curtea de Apel București i-a anulat lui Baranga toate actele de studii în 2016, diplomă de bac, de licență, de doctorat, foi matricole, tot, tot. Tot în 2016, instanța a consemnat în decizia sa că nici diploma de licență a lui Baranga nu era originală.

Acum, urmează partea șocantă.

Cu toate diplomele anulate definitiv și irevocabil, Baranga își depune în aprilie 2017 dosarul de abilitare la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București, condusă de fostul ministru al Educației Sorin Câmpeanu, și obține dreptul de a conduce doctorate.

Dar asta nu e tot. Tupeul lui Baranga trece de toate limitele închipuite. În iulie 2017, devine profesor universitar la Universitatea „Valahia” din Târgoviște și ajunge în vârful ierarhiei academice.

Unde a fost statul în timpul ăsta? Ce a păzit?

Credeați că le-ați auzit pe toate? Iar vă pripiți. Fiica lui Baranga, Andreea, și-a dat și ea doctoratul în 2016. La „Valahia”, ca tatăl ei, cu același conducător de doctorat, iar pentru că se terminase toată imaginația în familia Baranga, a pus tezei de doctorat același titlu”, a scris jurnalista în mesajul postat pe Facebook.

Laurentiu Baranga, fostul șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (ONPCSB), acuzat de înșelăciune, după ce și-ar fi falsificat diplome pentru a ocupa funcții publice, se află în arest la domiciliu.

Acesta a fost reținut, sâmbătă, pentru 24 de ore la capătul unor audieri care au ținut ore în șir la locuința sa din Râmnicu Vâlcea.

El a demisionat din funcție joi, iar demisia a fost înaintată la Ministerul Finanțelor Publice.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.