Reteaua Corect

Șeful UE din sănătate somează România și țările europene

Scris de newsreporter in 20 iulie 2022 la 10:04, in Social. 236 vizualizari Intra in discutie Taguricovid, masuri, românia, tari europene, UE shortlinkhttp://crct.ro/nzTn

Pe fondul triplării numărului de cazuri noi de COVID-19 în ultimele șase săptămâni, comisarul european pentru sănătate a cerut statelor membre într-o scrisoare datată luni (18 iulie) să intensifice măsurile preventive de sănătate publică în vederea pregătirii pentru lunile mai reci, informează publicația EURACTIV, potrivit Știripesurse.

Subliniind faptul că pandemia nu s-a încheiat, comisarul pentru sănătate Stella Kyriakides a îndemnat în scrisoare că este "crucial" să se mențină "o vigilență ridicată" și să se continue punerea în aplicare a acțiunilor recomandate de Comisie în aprilie anul trecut.

Agenția pentru boli infecțioase a UE (ECDC) a avertizat luni că numărul cazurilor de COVID-19 în Uniunea Europeană și în Spațiul Economic European (UE/SEE) a crescut în ultimele cinci săptămâni, semnalând începutul unui val generalizat determinat de variantele BA.4 și BA.5 care suscită îngrijorare.

"În timp ce cetățenii noștri se bucură de o binemeritată perioadă de vară, fără restricțiile sanitare din ultimii doi ani, trebuie să ne continuăm eforturile comune de a limita pandemia COVID-19, planificând și privind înainte pentru a fi pregătiți pentru sezonul de toamnă și iarnă care urmează", a subliniat Kyriakides în scrisoare.

Pentru a se pregăti pentru sezonul rece care se apropie, Kyriakides a subliniat, de asemenea, în scrisoare, importanța de a asigura suficiente provizii de asistență medicală și de a asigura utilizarea adecvată a contramăsurilor medicale.

"Este esențial să luăm cu toții măsurile necesare pentru a continua să avem acces la o aprovizionare stabilă și previzibilă cu vaccinuri COVID-19 după vară și în anii următori", a spus ea.

Țările au fost, de asemenea, încurajate să planifice o întoarcere în siguranță la locul de muncă și la școală înainte de luna septembrie, "când școlile se redeschid și cetățenii se întorc la locul de muncă adaptat la situația și condițiile specifice din țara lor".

Ea a adăugat că, în timp ce intervențiile non-farmaceutice, cum ar fi măștile, distanțarea socială și altele, ar trebui luate în considerare acolo unde este necesar, ar trebui evitată închiderea sistemelor de educație.

În cele din urmă, Kyriakides a subliniat importanța continuării "continuării, în coordonare cu partenerii internaționali, a rolului nostru de lider în răspunsul global la COVID-19", adăugând că "este esențial să vă continuați eforturile de donare, mai ales că va deveni disponibilă varianta adaptată a vaccinului".

Marți, Hans Kluge, directorul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) Europa, a confirmat într-o declarație că regiunea europeană a înregistrat o triplare a numărului de cazuri noi de COVID-19 în ultimele șase săptămâni, cu aproape trei milioane de cazuri noi raportate săptămâna trecută, reprezentând aproape jumătate din toate cazurile noi la nivel mondial.

"În timp ce ratele de infectare la grupurile mai în vârstă continuă să crească, în Europa continuă să se înregistreze aproape 3.000 de persoane care mor din cauza COVID-19 în fiecare săptămână", a adăugat el.

Escaladarea rapidă a cazurilor de COVID-19, pe fondul unei supravegheri reduse a virusului, prevede o toamnă și o iarnă dificile în regiunea europeană, a avertizat OMS. "Mesajul meu pentru guverne și autoritățile sanitare este să acționeze acum pentru a se pregăti pentru lunile următoare", a spus Kluge.

 Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.