Reteaua Corect

Șeful ANM contrazice prognoza Accuweather: Când vin de fapt ninsorile în România

Scris de newsreporter in 09 noiembrie 2023 la 09:57, in Social. 376 vizualizari Intra in discutie TaguriAccuweather, anm, Craciun, florinela georgescu, ninsori, prognoza, românia shortlinkhttp://crct.ro/nCaW

Meteorologii de la Accuweather prevăd că în București va ninge abundent de Crăciun, o perspectivă ce a fost ferm contestată de directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), relatează Știripesurse.

Într-un interviu acordat  pentru cancan.ro, Florinela Georgescu afirmă că este prea devreme pentru a se face o previziune meteorologică precisă, dar pe baza datelor actuale, consideră că este foarte puțin probabil ca oamenii să se bucure de plimbări cu sania în perioada sărbătorilor de iarnă.

„Din capul locului trebuie menționat că nimeni din lumea asta nu vă poate oferi o prognoză pentru durata Crăciunului, cu șapte săptămâni înainte. Știm că sunt oameni care ar dori să afle așa ceva, dar nu ar fi profesionist din partea noastră să vă spunem că e posibil așa ceva. Și nimeni nu ar trebui să vă spună așa ceva. O prognoză științifică pentru perioada de Crăciun, la nivelul Capitalei, va putea fi elaborată în jurul datei de 10 decembrie”, a spus Florinela Georgescu.

„Noi lucrăm cu diverse metode sau modele în baza căror realizăm prognozele pe care mai apoi le împărtășim lumii întregi. Nu vom intra în amănunte, fiindcă ele implică detalii greu de explicat. Ceea ce trebuie reținut este că nicio prognoză nu poate fi elaborată fără o serioasă muncă de cercetare și de studiu. Însă, cel mai probabil, vremea va fi la fel ca anul trecut. În București nu a mai nins de 12 ani, șansele să se întample anul acesta sunt extrem de reduse”, a precizat aceeași Florinela Georgescu.

Șefa ANM a precizat că ar putea exista și o oarecare influență venită din partea curenților oceanici, dar nici evoluția acestora nu e încă foarte predictibilă.

„Și în acest caz suntem foarte rezervați, fiindcă datele se pot schimba repede, într-un timp scurt. Ar putea exista o oarecare influență, dar la fel de bine ea s-ar putea materializa doar în picături de ploaie, iar nu într-o ninsoare”, mai spune ea. „De aceea, nu ne grăbim! Pe de altă parte, situația va fi una schimbată în zonele de munte, cu siguranță nu toate, acolo unde lumea e obișnuită să marcheze de obicei sărbătoarea Crăciunului pe zăpadă!”, conchide oficialul ANM.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.