Reteaua Corect

Vezi aici ce modificari anunta Funeriu in structura anului scolar 2011-2012

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat marti ca noua structura a anului de invatamant 2011-2012 va avea o saptamana intitulata "Scoala alfel", prevazuta inainte de vacanta de primavara, in care vor putea fi organizate activitati extracurriculare si extrascolare.

"Inainte de vacanta de primavara va fi o saptamana intitulata «Scoala alfel», initiativa la propunerea secretarului de stat pentru invatamant preuniversitar, Oana Badea. In acest interval au loc fazele nationale ale olimpiadelor pe discipline. Unii elevi participa la olimpiade. In aceasta saptamana va fi organizat un set de actiuni specifice", a spus Daniel Funeriu, citat de Mediafax.

Ministrul a precizat ca timpul din aceasta saptamana va fi dedicat activitatilor extrascolare si extracurriculare, derulate conform unui orar special elaborat de fiecare unitate de invatamant dupa ce vor fi consultati elevii, cadrele didactice si parintii.

"Dupa aprobarea de catre consilul de administratie a programului «Scoala altfel», programul va deveni obligatoriu pentru scoala respectiva. Si numarul de ore care va fi acoperit de acest program va fi cel putin egal cu numarul de ore aflat in orarul obisnuit", a adaugat ministrul Cducatiei.

In saptamana "Scoala altfel" vor fi organizate activitati culturale, tehnico-stiintifice, sportive, activitati de educatie pentru cetatenie democratica, pentru promovarea valorilor umanitare, inclusiv voluntariat, caritate, implicarea in viata activa in societate, responsabilitate sociala, relatii de comunicare. Elevii vor mai putea participa la activitati pentru sanatate si stil de viata sanatos, inclusiv referitoare la siguranta pe internet, dependenta de calculator, activitati de educatie ecologica si de protectia mediului, respectiv cele care tin de colectare selectiva, economisirea energiei si energii alternative. De asemenea, vor putea fi organizate activitati de educatie rutiera, paza pentru stingerea incendiilor, educatie pentru reactii corecte in situatii de urgenta.

"Este vorba de o saptamana nou introdusa in programa scolara, care se va axa pe activitati extracurriculare si extrascolare. A fost elaborat un ghid pentru desfasurarea acestei saptamani care va fi adoptat odata cu ordinul de ministru care prevede structura anului scolar", a precizat Funeriu.

1.

Funeriu ameninta ca va trimite mascatii in scoli. VEZI de ce

Publicat in 06 Mai 2011 la 10:54

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a afirmat, vineri, ca la examenele de bacalaureat din acest an nu se va mai copia si a avertizat ca "daca altii nu vor fi vigilenti", ce s-a intamplat in vami se va intampla si in educatie.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.