"Nu este influențată ora de sport de apariția acestui manual. În acest manual se arată corect cum se fac anumite exerciții, se explică corect mult mai pe îndelete anumite elemente pe care profesorul de sport le explică foarte, foarte repede. Lucruri pentru unii banale, pentru alții sofisticate, necunoscute, de aceea ora de educație fizică se desfășoară conform programei în sala de sport sau pe teren, dar nu influențează apariția manualului alte forme de evaluare pentru elevi decât cele prevăzute de lege. Prioritatea mea este să avem manuale la toate disciplinele, pentru că toate sunt importante", a explicat ministrul.
El a precizat că sunt un număr de 108 discipline, însă doar pentru 25 s-au depus oferte de manuale.
"Pentru cele 108 discipline pentru care trebuie să asigurăm manuale, că așa prevede legea, doar pentru 25 de discipline s-au depus oferte. Din cele 25 la care editurile au depus oferte, numai la șapte nu au fost contestații. Joi am semnat Ordinul de Ministru pentru cele șapte titluri, între care se află și manualul pentru Educație fizică. La celelalte 18 sunt contestații care se vor finaliza în 7 august. La toate celelalte titluri la care nu s-au depus oferte de manuale, sau la care s-au depus și au fost respinse, există riscul ca elevul de clasa a V-a să nu primească, în 11 septembrie, când începe anul școlar, un manual în conformitate cu programa școlară. Faptul că noua programă școlară introduce la clasa a V-a informatica drept disciplină pe care nu a avut-o niciodată și manuale la toate disciplinele pe care elevul le face este un pas înainte", a explicat Liviu Pop.
Pop a mai spus că la câteva discipline importante, fără a le nominaliza, pentru a nu se interpreta că este o imixtiune la licitație, nu există nicio ofertă.
"Nu vă ascund faptul că în 7 august voi face o propunere către primul-ministru de modificare a legii, dacă nu vom reuși pe actuala legislație să asigurăm manualele pentru copiii de clasa a-V-a", a declarat ministrul.
Sursa citată a mai afirmat că știe că deranjează editurile, dar că după ce a făcut publice anul acesta manualele auxiliare care sunt necesare pentru învățământul profesional și tehnic nu a existat nici o ofertă.
"Știți că nu există manuale pentru anul întâi și anul doi pentru școala profesională? Orice profesor are nevoie de un manual. Voi face tot ce depinde de noi ca să existe manuale. Dacă după 27 de ani formula actuală este una greșită, atunci trebuie modificate niște legi. Ori legea educației, ori legea achizițiilor publice", a concluzionat Liviu Pop.
Ministrul Educației a participat vineri la festivitatea de absolvire a celei de a patra generații de absolvenți ai Școlii Profesionale Germane Kronstadt, prima școală în sistem dual german din România, înființată la Brașov în anul 2012. El i-a felicitat atât pe absolvenți, cât și corpul profesoral și agenții economici care au încheiat contracte cu unitatea de învățământ pentru tot ce au făcut în cei cinci ani și pentru că pregătesc forța de muncă calificată pentru companii.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.