Reteaua Corect

Ministrul Educației a aprobat constituirea Consiliului de Etică și Management Universitar

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a aprobat, prin ordin, constituirea Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU) și Regulamentul de organizare și funcționare a acestui organism consultativ al MENCȘ, informează Agerpres.

Sursa imagine: vremeanoua.ro

Potrivit unui comunicat transmis joi de Ministerul Educației, misiunea Consiliului de Etică și Management Universitar este dezvoltarea culturii etice și a integrității în universitățile din România.

În acest sens, consiliul va determina și sprijini universitățile să pună în practică, în mod organizat, transparent și eficient, politicile de etică și integritate universitară, în conformitate cu prevederile legislației în domeniu.

"Consiliul de Etică și Management Universitar se pronunță asupra litigiilor de etică universitară și analizează cazurile referitoare la abateri de la normele de etică și management universitar, în urma sesizărilor făcute de persoane fizice/ juridice sau prin autosesizare, după ce subiectul lor a fost analizat în cadrul facultății/ universității. Termenul de investigare a sesizărilor este de 3 luni de la data înregistrării acestora", afirmă sursa citată.

Consiliul de Etică și Management Universitar are 11 membri, desemnați autonom de Consiliul Național al Rectorilor, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior, Consiliul Național al Cercetării Științifice, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare și de federațiile naționale studențești.

"Cu excepția reprezentantului organizațiilor studențești, membrii CEMU trebuie să fie cadre didactice și cercetători, având cel puțin titlul de conferențiar sau cercetător științific II ori titluri echivalente obținute în străinătate. Mandatul membrilor este de 4 ani, indiferent de eventuale întreruperi. Ulterior constituirii, consiliul își va alege președintele și vicepreședintele și va numi un secretar general", precizează MENCȘ.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.