Reteaua Corect

Ministerul Educatiei s-a sucit din nou: Notele din liceu nu mai conteaza la admiterea in facultate

Ministerul Educatiei a decis, cu trei luni inaintea inscrierilor, sa schimbe din nou regulile privind admiterea la facultate. Din vara lui 2012, aceasta se va realiza doar pe baza de examen organizat de universitati sau pe baza mediei de la examenul de Bacalaureat. Mediile obtinute de elevi in timpul liceului, care reprezentau chiar si 50% din media finala, nu mai sunt luate in calcul la admitere. Reprezentantii universitatilor au spus ca decizia este buna, dar ca a fost luata cu intarziere.

Sursa imagine: antena3.ro.jpg

Noile prevederi  sunt cuprinse in ordinul Ministerului Educatiei  privind cadrul general de organizare si desfasurare a admiterii in ciclurile de studii universitare de licenta, de master si de doctorat pentru anul universitar 2012-2013. Ordinul publicat in Monitorul Oficial mai prevede ca examenul de admitere organizat de univeristai trebuie sa contina cel putin o proba scrisa. Deasemenea, se permite ca un student sa urmeze in acelasi timp cel mult doua facultati sau cel mult doua programe din cadrul aceleiasi facultati.

Elevii si Universitatile se plang ca ordinul vine cu intarziere

Atat elevii cat si universitatile au fost luati prin suprindere de noua regula privind admiterea la facultate, despre care afirma ca a venit cu intarziere. Unii elevi afirma ca s-ar fi pregatit altfel daca stiau din timp ca regulile se modifica si se plang ca s-au chinuit degaba sa “traga” la unele materii in timpul liceului.

Universitatile spun ca ideea este buna, dar a venit tarziu, dupa ce facultatile au stabilit deja modul in care se va face admiterea. "Exista o parte pozitiva si anume mediile ar fi putut sa varieze de la un liceu la celalalt nu neaparat reflectand in mod obiectiv calitatea absolventilor. Singura problema este ca anuntarea acestei modificari se face dincolo de termenul consacrat de 6 luni inaintea admiterii", a declarat pentru Romania TV Florina Mohanu, director de comunicare ASE.

Spre deosebire de restul lumii, Ministrul Educatiei, Catalin Baba, nu considera insa ca ordinul privind admiterea la facultate vine prea tarziu. In sprijinul pozitiei sale, ministrul a invocat traditia, aratand ca, “in fiecare an, in jurul datei de 20 martie, se promovau aceste ordine". 

Reguli noi pentru admiterea la facultate

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.