Reteaua Corect

Funeriu pompeaza bani publici in Universitatea tatalui sau

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, este acuzat ca ar fi finantat cu sume mari Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, universitate la care este cadru didactic tatal sau, profesorul Ionel Funeriu, scrie Ziua de Vest.

Daniel Funeriu Daniel Funeriu
Sursa imagine: gov.ro

Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Daniel Funeriu, pozeaza in cavalerul fara pata si prihana care-si jertfeste timpul si capacitatile politico-manageriale pentru binele invatamantului romanesc. Este binecunoscuta recenta disputa dintre ministrul in functie si predecesorii sai Ecaterina Andronescu si Andrei Marga. "Marga si Andronescu fac parte din gasca celor care atunci cand au fost ministri au alocat sume semnificativ mai mari universitatilor pe care le conduc. Asta numesc eu conflict de interese. Au facut ceva imoral. Este imoral sa finantezi propria universitate. Este gresit ca un ministru sa poata aloca arbitrar sume de bani universitatii din care provine. Impotriva acestui arbitrar am luptat, si finantarea se va face de acum pe criterii de performanta”, a declarat Daniel Funeriu.
Insa intre vorbele ministrului si practica sa exista o mare discrepanta. Ministrul Funeriu a alocat sume uriase de bani unei universitati, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, pentru investitii inutile si in conditii cel putin dubioase. Mai mult, acelasi ministru tolereaza o situatie la limita legii legata de rectorul aceleiasi universitati, controversata Lizica Mihut, care a reusit sa ocupe gradele universitare de conferentiar si profesor universitar, apoi sa ajunga chiar conducator de doctorat in Gramatica desi, dupa cum s-a demonstrat public, nu indeplinea conditiile legale pentru a accede la aceste calitati deoarece a sustinut un doctorat nu in Filologie ci in Istoria teatrului. De ce tolereaza Daniel Funeriu ilegalitatile si inchide ochii ? Simplu: pentru ca tatal sau, profesorul Ionel Funeriu, este cadru didactic la universitatea de stat din Arad, fiind chiar coleg la scoala doctorala cu Lizica Mihut si castiga sume frumoase care i-ar face sa paleasca pe dascalii care abia isi acopera facturile la intretinere.

Tata de ministru, prodecan onorific

Prof. univ. dr. Ionel Funeriu are onoarea de a fi tatal ministrului Daniel Funeriu. Fiul sau l-a caracterizat public: „Tatal meu este profesor universitar cu mult inainte sa fiu eu ministru. A fost ales prodecan la o universitate din Romania, cu mult inainte sa fiu eu ministru. Tatal meu are exact salariul legal, nu este unul extraordinar. Face parte din gasca expertilor.” In mare parte, fiul are dreptate: tatal sau are un CV impresionant, care, din punct de vedere profesional este ireprosabil. Singurele semne de intrebare privind trecutul sau s-ar putea referi la perioada 1984-1987, cand profesorul Ionel Funeriu a fost, citam: „lector de limba si civilizatia romana la Université des Sciences Humaines, Strasbourg (1984–1987)”. Lasam altora placerea sa analizeze conditiile in care un profesor universitar putea, in perioada comunista, sa ajunga sa stea cativa ani la Strasbourg si ce servicii sau institutii ale statului ceausist permiteau aceasta. Ajungand mai aproape de zilele noastre, gasim ocupatia actuala a tatalui ministerial : dupa o cariera prodigioasa la Universitatea de Vest din Timisoara si o scurta trecere la Universitatea privata Tibiscus din acelasi oras, Ionel Funeriu ajunge cadru didactic universitar la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad. In anul 2008, el a castigat un salariu anual net de 108.000 lei iar in 2009, conform declaratiei publice de avere, a suferit rigorile crizei, castigand „doar” 70.000 lei (net) din salarii plus 2.500 lei ca evaluator ARACIS si din comisii de doctorat. Cum a castigat acesti bani ? Ca profesor universitar si, din 2008, prodecan, in conditiile in care prezenta sa la Arad era cvasi-simbolica (1-2 zile pe saptamana cand avea cateva ore de curs, desi calitatea de prodecan impunea o prezenta zilnica la facultate). Cat de putin extraordinar este acest salariu ii lasam sa aprecieze pe profesorii care castiga de cateva ori mai putini bani lunar decat tatal ministerial.

Mai mult, pe Ziua de Vest

1.

Cum a aruncat Funeriu la gunoi evaluarea universitatilor in valoare de 18 milioane de lei

Publicat in 06 ianuarie 2011 la 22:08

Cu toate ca in acest an Ministerul Educatiei are un buget mai mic fata de anul precedent, ministrul Daniel Funeriu este dispus sa plateasca nu mai putin de 4 milioane de euro pentru evaluarea universitatilor, proces ce a fost facut deja de agentia pe care o are in subordine.

2.

Tatal ministrului Funeriu, pe lista celor mai bogati profesori universitari din tara - VEZI TOPUL

Publicat in 10 noiembrie 2010 la 15:28

In Romania exista dascali care detin masini de mii de euro, apartamente in tara sau in strainatate, case de vacante si conturi grase. Cei mai prosperi profesori universitari din tara sunt cei de la Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, de la Universitatea Ovidius din Constanta sau de la Universitatea Dunarea de Jos din Galati. Printre acestia se numara si tatal ministrului Educatiei, Daniel Funeriu.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.