Reteaua Corect

Anunţ îngrijorător al ministrului Educaţiei: Ce se întâmplă cu şcolile doctorale

Scris de newsreporter in 08 octombrie 2016 la 11:45, in Educatie. 1039 vizualizari Intra in discutie TaguriMircea Dumitru, şcolile doctorale, solutia shortlinkhttp://crct.ro/np8K

Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Mircea Dumitru, a declarat vineri, la reuniunea Consiliului Național al Rectorilor (CNR), care se desfășoară la Târgu Mureș, că dacă nu se găsea o soluție de autorizare temporară nu mai existau școli doctorale în nicio universitate din România, întrucât cei responsabili nu și-au făcut temele din timp, informează Stiripesurse.ro, citând Agerpres.

Sursa imagine: timpolis.ro

''O altă soluție în coridorul de timp pe care l-am avut la minister, decât aceea de a autoriza provizoriu școlile doctorale, nu am putut găsi. Dacă este vreuna mai bună din punct de vedere juridic, să o discutăm. Dar să găsim o soluție prin care școlile doctorale totuși să continue să funcționeze cred că este mult mai bine decât să nu funcționăm, pentru că acesta era contextul aplicării legii. Dacă nu aveam posibilitatea ca prin ordin de ministru să le autorizăm provizoriu, în momentul de față nu mai aveam școli doctorale la nicio universitate. Sigur că vi se pare nedrept și chiar este nedrept ca la școli doctorale cu tradiție la universități din România și la școli care acum se dezvoltă și cresc foarte bine, este o nedreptate să spunem că 'suntem doar provizoriu autorizați'. Dar a cui e vina, dacă știam că legea o să se aplice implacabil din august 2016?'', a arătat ministrul, răspunzând unor nemulțumiri exprimate pe marginea provizoratului acestor școli, în cadrul CNR.

Mircea Dumitru a subliniat că soluția pe care a găsit-o a fost, în primul rând, aceea de a permite înmatricularea unei noi generații de doctoranzi și pentru a da posibilitatea celor deja înmatriculați să își susțină tezele de doctorat și să primească diplomele. ''Și știu că avem încă o problemă cu modul în care urmează să închei studiile de doctorat, să susțină teza și să primească titlul de doctor cei care acum sunt înmatriculați în aceste școli. Evident că e o problemă cum anume să emită o diplomă de doctor o școală care este autorizată doar provizoriu. (...) Sistemul nostru — și aici răspunderea în principal revine Ministerului Educației și agențiilor și mai puțin răspunderea revine direct universităților — are multe restanțe. Suntem restanți! Amânăm foarte mult luarea unor decizii importante. Știm foarte bine de ani buni înainte care sunt scadențele pentru anumite lucruri și pierdem foarte mult timp, foarte multă energie, discutând modele, propunând aproape până la epuizare tot felul de soluții, dar nu reușim să facem pasul următor și să rezolvăm ceea ce ne cere de obicei legea. Școlile doctorale, de când știam de ele că trebuie să fie evaluate și să fie acreditate? Din 2011 știam și acum suntem în octombrie 2016. Deci știam acest lucru, știam că va veni scadența'', a afirmat ministrul Educației.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.