Reteaua Corect

Ecologiștii îi cer demisia șefului INS după `eșecul Recensământului`

Scris de newsreporter in 04 august 2022 la 08:59, in Social. 269 vizualizari Intra in discutie Taguridemisie, ecologisti, ins, per, recensamant, tudorel andrei shortlinkhttp://crct.ro/nzXJ

„Cine raspunde pentru esecul Recensamantului? Tudorel Andrei, pe cand demisia?”, se întreabă președintele Partidului Ecologist Român, Dănuț Pop. În cadrul unui comunicat de presă remis redacției acesta susține să Recensământul locuințelor și populației derulat în ultimale luni a fost un evident eșec și îi solicită demisia șefului Institutului Național de Statistică, Tudorel Andrei, relatează Știripesurse.

”Management defectuos. Asa s-ar rezuma recensamantul din România! Pe langa faptul ca tara noastra a inceput recenzarea mult mai traziu ca celelalte state europene, din cauza panedemiei, testul trecerii la modelul combinat de recenzare pare sa fie picat de Romania. Prima parte a vizat colectarea datelor in registre, a doua parte a fost autorecenzarea si cea de-a treia parte a fost metoda traditionala de colectare a datelor fata in fata cu ajutorul recenzorilor de teren care au marcat si prima colectare pe tableta, depasind modelul colectarii pe foi.

Din pacate, in tara ITistilor nu s-a putut asigura o plarforma functionala atat intern cat si extern, de intreaga populatie, raportandu-se blocaje tehnice foarte des, la care adaugam celelalte probleme  ale intrebarilor din chestionar. Apoi, aproximativ 20.000 de tablete au fost împărțite la nivelul tuturor județelor din România insa reprezentanții INS nu au reușit să le actualizeze în timp util. In final, desi termenele au fost prelungite, vorbim de un numar foarte mare de populatie nerecenzata, cu mult mai mare decat in 2011. Dincolo de orice argument, avem in fata rezultatul unui management defectuos la nivel national.

Ceea ce trebuia sa ofere o imaginea actualizata despre populatie: demografie, nivelul de educatie, ocupatie, conditiile de trai si locuire, caracteristiile gospodariilor si ale familiei, ne confruntam cu o diferenta de aproape 2 milioane de ceteteni nerecenzati. Ca si in anul 2011, datele despre acestea vor fi colectate din registre si se va presupune ca acestia sunt in tara.

Se pare Tudorel Andrei, director INS, statistician, specialist in econometrie, nu a reusit sa organizeze acest mare examen al evidentei populatiei, desi este in functie din 2013. In primul rand Bucurestiul nu prezinta o radiografuie reala a populatiei, dar si alte municipii din tara.  Recensamantul constituie baza elaborarii decizilor guvernamentale legate de economie, politici publici, de societate in general. Numarul total al populatiei din Romania influenteaza mandatele parlamentarilor, numarul alesilor judeteni si locali, numarul politistilor pe UATuri, finantarea cultelor si a minoritatilor dar si finantarea europeana. Numarul real al populatiei cat si numarul votantilor au fost enigme in Romania si continua sa fie! Legislatia electorala ramane la fel, chiar si dupa trendul oricum descendent, migratie si decedatii din pandemie! Mare bazinul nerecenzatilor, mari cifrele pentru loc de intors si potrivire a datelor! Totusi, cine raspunde pentru esecul Recensamantului?

Tudorel Andrei, pe cand demisia?”, susține Dănuț Pop, Președinte PER.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.