Reteaua Corect

După medici falși, avem și un fals agent guvernamental. Cazul Catrinel Brumar

Scris de newsreporter in 16 februarie 2019 la 12:16, in Social. 522 vizualizari Intra in discutie Taguriagent guvernamental, Catrinel Brumar, cedo, fals, guvern, legal, numire shortlinkhttp://crct.ro/nu23

Un scandal cu implicații internaționale stă să explodeze la București. Agentul guvernamental Catrinel Brumar, care a reprezentat statul român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din 2012 până zilele trecute, nu a fost numit legal, scrie QMagazine.ro.

Întrebarea care se pune acum este: se face acesta vinovat de uzurpare de calități oficiale? O anchetă QMagazine.

În urma publicării deciziei de eliberare din funcție a doamnei Catrinel Brumar, despre care QMagazine a scris AICI, am vrut să vedem la ce dată fusese numită aceasta. Cercetând, am constatat, cu stupoare, că în baza de date a Monitorului Oficial nu există decizia de numire.

Potrivit art. 2 alin. (1) al Hotărârii Guvernului nr. 868/2003 privind organizarea şi funcţionarea Agentului guvernamental pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), cu modificările ulterioare, „Agentul guvernamental este numit şi eliberat din funcţie prin decizie a prim-ministrului, la propunerea ministrului afacerilor Externe, cu avizul ministrului Justiţiei”.

Legea 90/2001 privind organizarea și funcționarea Guvernului, la art. 19 dispune că „în îndeplinirea atribuțiilor ce îi revin Prim-ministrului emite decizii, în condițiile legii.” În același timp, în conformitate cu dispozițiile art 11 al legii 24/2000 privind normele de tehnică legislativă, „în vederea intrării lor în vigoare… deciziile primului-ministru… se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.”

Regulamentul privind procedurile pentru adoptarea actelor guvernamentale, adoptat inclusiv în aplicarea acestei legi, menționează și consecința evidentă că deciziile nepublicate nu produc efecte ca și când ar fi inexistente. (art. 31.1. „…Nepublicarea atrage inexistența deciziilor.”)

Singurele documente care exista referitoare la aceasta numire sunt un Ordin de ministru, semnat de Andrei Margaministru de Externe la acea vreme, un aviz al ministrului Justiției, Titus Corlățean și un Memorandum semnat de Premierul Victor Ponta, care conducea Executivul la acea dată.

Niciunul din aceste documente însã nu reprezintã DECIZIA Prim-ministrului, actul prevazut de lege prin care agentul guvernamental poate reprezenta statul român la CEDO.

Citiți mai multe pe QMagazine

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.