Reteaua Corect

Dumitru Iliescu: Perchezițiile la DGIPI, o încălcare a legii siguranței naționale

Generalul Dumitru Iliescu, fostul șef al SPP, afirmă într-o postare pe Facebook că perchezițiile de la DGIPI reprezintă o gravă încălcare a prevederilor legii vizând siguranța națională a României.

„V-am supus atentiei, in postarea anterioara, scopul mafiot, ilegal, al organizarii si desfasurarii de catre SRI si DNA a perchezitiilor la DGIPI, iar acum va voi prezenta in ce consta caracterul infractional al acestora, modul in care cele doua structuri de forta au afectat grav Securitatea Nationala. Asa cum dumneavoastra aveti cunostinta despre existenta Legii 51/1991 privind siguranta nationala a Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare, presupun ca au cunostinta si fostele conduceri ale SRI si DNA, desi, dupa felul in care au actionat, par sa nu fi auzit de ea! Cu siguranta au stiut si au incalcat-o fara nicio retinere, pentru a executa prompt dispozitiile sefilor lor din exterior. Daca lucrurile nu ar fi stat asa, atunci ar fi tinut cont de prevederile Art.10 din legea amintita in care se stipuleaza ca: "Activitatea de informații pentru realizarea siguranței naționale are caracter Secret de Stat. Informațiile din acest domeniu nu pot fi comunicate decat în condițiile prezentei legi"! Iar Art.11 prevede urmatoarele: "Informații din domeniul siguranței naționale pot fi comunicate: d) organelor de urmărire penală, cand informațiile privesc săvîrșirea unei infracțiuni. Comunicarea informațiilor se aprobă de către conducătorii organelor cu atribuții în domeniul siguranței naționale. Prevederile art. 10 privitoare la apărarea secretului de stat se aplică în mod corespunzător tuturor persoanelor prevăzute la alin. 1 lit. a)-d)". 

Asa cum ati putut constata usor, documentele secrete ale DGIPI au fost ridicate intr-un mod ilegal de catre cei de la SRI si DNA, singura modalitate de intrare in posesia lor pe care legea speciala o prevede fiind aceea a solicitarii adresate Ministrului Administratiei si Internelor, singurul titular al dreptului de a pune la dispozitia procurorilor a documentelor si informatiilor care privesc savarsirea unei infractiuni. Surprinzator este si faptul ca judecatorul care a emis mandatul pentru efectuarea perchezitiei nu a auzit de existenta acestei legi, altfel nu ar fi facut un abuz atat de grav, dispunand efectuarea unui act procedural care sa incalce la fel de grav prevederile legale!

Dumneavoastra ce spuneti, domnule Procuror General Augustin Lazar, ati auzit ceva despre aceasta lege? Daca da, veti lua masurile necesare pentru tragerea la raspundere a celor vinovati? Era preferabil sa o faceti pana acum, dar mai bine mai tarziu decat niciodata. Daca o faceti avem o motivatie in plus sa va sustinem pentru un nou mandat in functia actuala. De fapt speranta mea se indreapta spre magistratii Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie, care ne-au dat multiple semnale ca sunt hotarati sa reinstaureze suprematia legii in Romania, si de aceea astept sa se autosesizeze si in aceasta speta, si sa ia masurile legale necesare!”, a afirmat Dumitru Iliescu. 

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.