Reteaua Corect

Drept la replică al organizației APADOR-CH

Organizația APADOR CH le-a transmis jurnalistului Sorin Roșca Stănescu și redacției Corect News un drept la repllică, pe care le redăm integral în cele ce urmează:

Drept la replică
În atenția domnului Sorin Roșca Stănescu și a redacției Corect News,

Asociația Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România – Comitetul Helsinki (APADOR-CH) a constatat că în editorialul publicat de domnul Sorin Roșca Stănescu pe site-ul www.corectnews.com la data de 19 iulie 2020, cu titlul „Caz unic în lume, românii sunt întemnițați în spitale” există două afirmații false pe care vă solicităm să le corectați.
Informațiile false se regăsesc în paragraful: „Am aflat că una dintre explicații constă în finanțarea de către stat a activităților APADOR-CH, considerată o organizație de interes public. Și că o altă explicație este că rude apropiate ale unora dintre organizatorii APADOR-CH se bucură de sinecuri guvenamentale.”
În cuprinsul unui text preponderent de opinie, protejat de libertatea de exprimare, domnul Sorin Roșca Stănescu face și afirmații false cu privire la fapte determinate, respectiv afirmă că APADOR-CH este o organizație finanțată de stat, fiind considerată de utilitate publică, și că rude ale „organizatorilor APADOR-CH” s-ar bucura de sinecuri guvernamentale.
Întrucât cele două afirmații sunt false, APADOR-CH nu a fost și nu este o organizație finanțată de stat și nici nu are statut de utilitate publică, iar rude ale „organizatorilor APADOR-CH” nu beneficiază de „sinecuri guvernamentale”, vă solicităm să corectați informațiile menționate și să publicați acest drept la replică, atât pe site-ul www.corectnews.com cât și pe celelalte platforme online pe care editorialul amintit a fost preluat și distribuit.
Îi solicităm domnului Sorin Roșca Stănescu să demonstreze afirmațiile pe care le face în textul menționat, în caz contrar ne rezervăm dreptul de a-l da în judecată. Libertatea de exprimare nu protejează prezentarea ca adevărate a unor fapte mincinoase.
Vă mulțumim pentru interesul acordat activității organizației și vă asigurăm că vom susține în continuare dreptul la liberă exprimare, atâta vreme cât se manifestă cu bună credință și respectă adevărul.

Director executiv APADOR-CH
Georgiana Gheorghe”

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.