Reteaua Corect

Dragnea are pluton ca la Târgoviște

Scris de newsreporter in 03 februarie 2020 la 10:14, in Social. 687 vizualizari Intra in discutie Taguricondamnare, dosar, dragnea, inalta curte, judecatoare, judecator shortlinkhttp://crct.ro/nvCv

Doua dintre caile extraordinare de atac exercitate de Liviu Dragnea impotriva deciziei de condamnare din dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman au fost judecate si respinse de acelasi complet. Una dintre judecatoarele care nu i-au admis lui Dragnea recursul in casatie si contestatia in anulare a intrat si la solutionarea contestatiei la executare, scrie Luju.ro.

Parafrazand celebra expresie a presedintelui Klaus Iohannis “Guvernul meu”, putem spune ca fostul lider PSD Liviu Dragnea are “plutonul meu” la Inalta Curte. Lumea Justitiei dezvaluie o noua anomalie, in opinia noastra, care s-a petrecut in dosarele in care Dragnea a solicitat eliberarea din inchisoare.

 

Am prezentat deja cum judecatoarea ICCJ Alina Ioana Ilie a judecat si respins in 30 ianuarie 2020 contestatia la executare formulata de Dragnea impotriva deciziei de condamnare, actiune bazata pe efectele Deciziei CCR 417/2019 privind lipsa completelor specializate la instanta suprema, dupa ce tot ea, in decembrie 2019, judecase si respinsese contestatia in anulare a lui Dragnea, intemeiata la randul ei pe Decizia CCR 417/2019. O situatie ce ridica semne de intrebare privind impartialitatea Alinei Ioana Ilie, atat timp cat la judecarea contestatiei la executare bazata pe Decizia CCR 417/2019 aceasta se pronuntase deja asupra efectelor aceleiasi Decizii CCR 417/2019 cu ocazia solutionarii contestatiei in anulare (click aici pentru a citi).

De asemenea, am dezvaluit cum aceeasi judecatoare Alina Ioana Ilie si celebrul ei coleg de la ICCJ Ionut Matei (foto 1 si 2 jos, pe scaun) - magistrat care se intretinea relaxat pe la evenimentele oficiale cu generalul SRI Florian Coldea (foto 1 si 2 in picioare) - au judecat contestatia la executare facuta de Liviu Dragnea, repetam fundamentata pe Decizia CCR 417/2019, in conditiile in care Alina Ioana Ilie si Ionut Matei se numara printre judecatorii de la Inalta Curte care au refuzat sa aplice fix Decizia CCR 417/2019. Ne intrebam legitim: cum ar fi putut cei doi sa admita contestatia la executare in conditiile in care nu recunosc decizia CCR 417/2019 pe care Dragnea si-a construit actiunea? (click aici pentru a citi)

 

Dragnea, de doua ori la acelasi complet


In editia de astazi devoalam o noua ciudatenie pe care o regasim in dosarele lui Liviu Dragnea. Doua dintre caile de atac extraordinare exercitate de ex-liderul PSD au fost judecate fix de acelasi complet. Ne referim la contestatia in anulare si recursul in casatie.

  

Astfel, primul demers al lui Liviu Dragnea impotriva executiei din dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman, in care a fost condamnat la 3 ani si 6 luni inchisoare, a avut loc in noiembrie 2019. Atunci cand fostul presedinte PSD a formulat la Inalta Curte contestatie in anulare. Decizia a fost data in 10 decembrie 2019, verdictul fiind cel asteptat in conditiile in care Dragnea trebuie tinut dupa gratii: ICCJ a respins contestatia in anulare, solutia fiind dispusa de un Complet de 5 judecatori format din Dan Marius Foitos, Maricela Cobzariu, Lavinia Lefterache, Hermina Iancu si Alina Ioana Ilie.

A urmat apoi o noua actiune a lui Liviu Dragnea in vederea eliberarii. Este vorba despre recursul in casatie. Nici de aceasta data, deloc suprinzator, fostul lider PSD nu a avut succes. Recursul in casatie a fost respins in 21 ianuarie 2020, iar decizia a apartinut fix aceluiasi Complet de 5 judecatori care se pronuntase in cazul contestatiei in anulare, compus din Dan Marius Foitos, Maricela Cobzariu, Lavinia Lefterache, Hermina Iancu si Alina Ioana Ilie.

Desigur, trebuie spus ca spre deosebire de contestatia in anulare si contestatia la executare, recursul in casatie nu s-a intemeiat pe decizia CCR 417/2019, astfel incat sa se poate considera ca in momentul in care a respins recursul in casatie Completul de 5 se antepronuntase. Chiar si asa, situatia ca doua cai extraordinare de atac ale aceleiasi persoane condamnate sa fie judecate de acelasi complet este, din punctul nostru de vedere, anormala. Ca sa nu mai spunem ca unul dintre magistratii care au solutionat contestatia in anulare si apoi recursul in casatie s-a pronuntat si pe cea de-a treia cale de atac a lui Dragnea, contestatia la executare. Evident, ne referim la la judecatoarea Alina Ioana Ilie.

 

Iata cine sunt judecatorii care au judecat si respins contestatia in anulare a lui Liviu Dragnea:

-Dan Marius Foitos;

 

-Maricela Cobzariu;

 

-Lavinia Lefterache;

 

-Hermina Iancu;

 

-Alina Ioana Ilie;

 

Iata cine sunt judecatorii care au judecat si respins recursul in casatie formulat de Liviu Dragnea:

-Dan Marius Foitos;

 

-Maricela Cobzariu;

 

-Lavinia Lefterache;

 

-Hermina Iancu;

 

-Alina Ioana Ilie;

 

Iata cine sunt judecatorii care au judecat si respins contestatia la executare formulata de Liviu Dragnea:

 

 

-Ionut Matei;

 

-Florentina Dragomir;

 

-Alina Ioana Ilie;

 

Vazand toate acestea, va intrebam din nou: a avut Liviu Dragnea parte de un proces echitabil si de instante impartiale, atat timp cat doua dintre caile sale de atac extraordinare au fost judecate de acelasi complet, iar judecatoarea Alina Ioana Ilie a solutionat toate cele trei cai de atac?

Luju.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.