Reteaua Corect

Doza a treia de vaccin, contestată de specialiști

Scris de newsreporter in 16 septembrie 2021 la 08:01, in Social. 332 vizualizari Intra in discutie Taguricovid, doza a treia, fda, OMS, pfizer, vaccin shortlinkhttp://crct.ro/nyqt

Angajaţii Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite au refuzat să exprime o poziţie privind autorizarea rapelulului vaccinului pentru Covid-19 al Pfizer, afirmând că nu au evaluat încă toate datele disponibile, transmite CNBC. De asemenea, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății nu au recomandat o a treia doză de vaccin, relatează Știripesurse.

”Este posibil să existe multe studii relevante, dar FDA nu a evaluat independent sau nu a verificat datele fundamentale sau concluziile lor. Unele dintre aceste studii, inclusiv date din programul de vaccinare din Israel, vor fi discutate în timpul unei întâlniri din 17 septembrie”, a anunţat FDA, informează Agerpres.

Angajaţii FDA au spus că unele studii observaţionale au sugerat scăderea eficacităţii vaccinului Pfizer în timp, în privinţa infecţiilor simptomatice sau împotriva variantei Delta, în timp ce altele nu au sugerat acest lucru.

”Pe ansamblu, datele arată că în prezent vaccinurile pentru Covid-19 licenţiale sau autorizate în SUA încă oferă protecţie faţă de formele grave de Covid-19 şi deces în Statele Unite”, au scris aceştia.

Raportul angajaţilor are rolul de a informa Comisia Consultativă pentru Vaccinuri şi Produse Biologice Asociate, care se întruneşte vineri pentru a evalua solicitatea Pfizer de aprobare a rapelului său pentru Covid-19 în vederea administrării populaţiei.

Documentele publicate oferă o imagine privind punctul de vedere al agenţiei faţă de a treia doză.

Administraţia Biden a afirmat că vrea să înceapă să ofere populaţiei rapeluri cel mai devreme de săptămâna viitoare, în funcţie de autorizarea acestora de către FDA. Măsura face parte din planul preşedintelui Joe Biden de a combate numărul mai mare de cazuri de Covid-10, determinat răspândirea variantei Delta, care se răspândeşte rapid.

Oamenii de ştiinţă şi alţi experţi în domeniul sănătăţii au criticat în în mod repetat planul, afirmînd că datele citate de oficialii din domeniul sănătăţii nu sunt convingătoare, ei caracterizând presiunea administraţiei pentru rapeluri ca fiind prematură.

În prezent, nu există un consens în comunitatea biomedicală referitor la administrarea de rapeluri populaţiei generale, a afirmat Dan Barouch, imunolog la Harvard Medical School.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.