Reteaua Corect

Dosarul penal al lui Iohannis, trimis înapoi la PICCJ

Bomba in dosarul penal nr. 250/P/2018 pe care in mod nelegal DNA l-a declinat la 25 mai 2018 la Parchetul Curtii de Apel Alba Iulia, unde nu avea ce cauta. Procurorul general adjunct al PCA Alba Iulia, Eugen Fulop, nu a acceptat sa i se bage mortul in casa si a comunicat prompt redactiei Lumea Justitiei (autoarea plangerii penale) ca numai PICCJ are competenta exclusiva de a cerceta faptele Presedintelui Romaniei, scrie Luju.ro.

Era exact ce Lumeajustitiei.ro a spus din capul locului si se dovedeste astfel ca DNA a incercat sa scape de dosarul penal, imediat ce s-a pus in discutie publica obligativitatea presedintelui Klaus Iohannis de a o revoca pe sefa acestui parchet, Laura Codruta Kovesi.

 

Reiese fara putinta de tagada ca declinarea ce ne-a fost comunicata de procurorii DNA Marius Bulancea si Iuliana Crisan la inceputul lunii iunie 2018 a fost una care a nesocotit legea, dar si faptul ca celor de la DNA le-a fost atat de frica de situatia creata incat au dorit sa ne comunice in scris ca ei au pasat dosarul si ca acest parchet nu mai este o amenintare pentru presedinte.

Practic, putem spune ca DNA ne-a folosit, trimitandu-ne adresa prin care ne-a informat ca a declinat dosarul, stiind ca in calitate de jurnalisti vom informa imediat opinia publica despre aceasta si astfel sa transmita presedintelui Romaniei ca ei nu o sa ii faca nimic.

 

Numai ca manevra nu a tinut, intrucat procurorii de la PCA Alba Iulia nu au acceptat sa intre in acest joc de ping pong, in conditiile in care nu au nicio competenta legala de a instrumenta o cauza penala care priveste Presedintele Romaniei.

 

Cu aceeasi viteza cu care a operat si DNA, procurorul general al PCA Alba Iulia Eugen Fulop, ne-a transmis la redactie Ordonanta din 6 iunie 2018 prin care ne-a informat ca a dispus: “Declinarea competentei de solutionare a cauzei avand ca obiect infractiunile nominalizate in denuntul formulat de CS Jurindex Media SRL, reprezentata de Razvan Savaliuc, in favoarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.”

In motivarea Ordonantei PCA Alba Iulia s-a precizat:

 

“In contextul existentei unei impunitati comune, mergand pana la identitate (exceptia fiind cea mentionata), dar si al observarii calitatilor speciale a persoanelor acuzate (presedinte, notar, persoana particulara), imprejurari care ar putea atrage constituirea unor dosare distincte, constat ca este prevalent si justificat argumentul mai bunei infaptuiri a justitiei si implicit al cercetarii acuzatiilor in interiorul unei anchete unice.

Faptele savarsite de Presedintele Romaniei – susceptibile de cercetare in conditiile restrictive ale normelor constitutionale de protectie (art. 84 si urmatoarele din Constitutie) – pot fi instrumentate exclusiv de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (art. 94 alin. 4 din Constiturie; cu trimitere la normele comunede competenta prev. de art. 40 din Codul de procedura penala).

 

Jurisprudenta a consacrat aceasta oprtiune procesuala, hotarandu-se, in absenta reglementarilor exprese, ca Presedintele Romaniei poate fi cercetat de catre unitatea de parchet susmentionata si judecat de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (a se vedea in acest sens Decizia nr. 678 din 13 noiembrie 2014 a Curtii Constitutionale)”.

Cititi mai jos integral Ordonanta din 6 iunie 2018 a PCA Alba Iulia:

* Cititi aici totul despre modul nelegal prin care DNA a declinat dosarul penal privind pe Klaus Iohannis la PCA Alba Iulia

*Cititi aici toate amanuntele despre sesizarea penala depusa la DNA in data de 9 mai 2018 pe numele sotilor Iohannis

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.