Reteaua Corect

DNA-ul românesc își face prezența în Basarabia

„Aflu plin de revoltă că, la Chișinău, politicianul și jurnalistul Iurie Roșca, unul dintre fondatorii și fruntașii Mișcării de Eliberare Națională din Republica Moldova este târât prin tribunale, hărțuit de procurori,umilit și expus oprobiului public pentru o presupusă faptă petrecută cu 10 ani în urmă”, scrie jurnalistul Alexandru Mihăilă în Flux.md.

„Un singur denunț a fost suficient ca, asupra unui cunoscut jurnalist,politician și intelectual de vază, să se declanșeze ignobila operațiune de maculare și anihilare a unei personalități. Unde am mai întâlnit noi situația aceasta? Desigur, în România! Citesc titlurile și subtitlurile unui material de presă apărut astăzi, 13 iunie 2018, în Evenimentul Zilei (și nici nu mai contează despre cine este vorba).

Metodele, însă, par trase la indigo: Dosarul a fost declanșat pe baza unui simplu denunţ; Denunțătorul s-a răzgândit în fața judecătorilor (El a explicat că a făcut denunţul pentru a scăpa de cercetarea penală…) și altele de acest fel. A trecut DNA-ul Prutul? Aș spune că au trecut doar metehnele DNA-ului, abuzul și fabricarea de probe împotriva celor considerați incomozi. Intelectuali din lumea întreagă au ținut să-și exprime solidaritatea cu Iurie Roșca, subliniind contribuția sa majoră la procesul de democratizare și de afirmare a valorilor spirituale din Republica Moldova. Mărturisesc aici că Iurie Roșca m-a ajutat întotdeauna, atunci când pașii m-au purtat în documentare jurnalistică peste Prut, fiind mereu dispus să dea o mână de ajutor. Îi rămân recunoscător! Pentru aceasta, dar și pentru multe altele, mă declar SOLIDAR CU IURIE ROȘCA și mă înscriu automat în FPIR= Frontul Prietenilor lui Iurie Roșca!”, a mai scris Alexandru Mihăiă în Flux.md.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.