Reteaua Corect

DNA dă replica după dezvăluirile bombă de duminică seară

Direcția Națională Anticorupție a transmis luni un comunicat de presă în urma dezvăluirilor bombă făcute duminică seară la postul Antena 3.

Cu referire la emisiunea difuzată de postul de televiziune Antena 3, în cursul serii de 11 februarie 2018, în care au fost prezentate o serie de înregistrări audio, ce redau presupuse discuţii purtate de procurorul şef al Serviciului Teritorial Ploieşti - Onea Lucian cu inculpatul Cosma Vlad, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:

1. Vlad Cosma, inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă într-un dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie cu termen pe 19 februarie 2018, trimis în judecată de Serviciul Teritorial Ploieşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a prezentat denaturat situaţia dintr-un dosar penal aflat în curs de urmărire penală, folosindu-se de colaje ale unor înregistrări pe care le-a realizat personal.

2. Relevant este că, anterior difuzării înregistrărilor, persoane din anturajul acestuia, s-au prezentat în mod repetat la şeful Serviciului Teritorial Ploieşti şi, în lipsa acestuia, la alţi procurori/ofiţeri de poliţie judiciară - ultima dată vineri, 9 februarie 2018 - cerându-le procurorilor să facă demersuri astfel încât să îi creeze o situaţie juridică favorabilă lui şi tatălui său - inculpatul Cosma Mircea (cercetat pentru luare de mită şi abuz în serviciu în acelaşi dosar aflat pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu termen pe 19 februarie 2018, în care este inculpat şi fiul său).

În concret, procurorilor li se cerea să nu deruleze o anchetă penală cu privire la presupuse infracţiuni aflate în legătură cu dosarul deja trimis în judecată, precum şi să întocmească şi să elibereze un înscris care să îi folosească inculpatului Cosma Mircea la îmbunătăţirea situaţiei juridice în dosarul aflat la ÎCCJ, în faza procesuală a apelului. 

Persoanele respective au atras atenţie procurorilor că, în caz contrar, vor fi difuzate la diverse posturi de televiziune înregistrări video din anchetele acestora, constând în montaje, colaje, special realizate pentru compromiterea procurorilor şi ofiţerilor de poliţie care au instrumentat mai multe cauze penale, printre care şi cel privindu-i pe inculpaţii sus menţionaţi.

Transcriere discuţie dintre persoană din anturajul lui Mircea Cosma şi ofiţer de poliţie de la ST Ploieşti - 09.02.2018

Persoană: ...Duminică iese pe televizor. Şi-au făcut nişte înregistrări, nişte chestii de genul ăsta şi vor să iasă pe televizor să distrugă pe toată lumea.

...N-am ce să fac! Că asta.... că n-au.... Au făcut, au aranjat tot! Să... Vor să iasă duminică, să iasă pe televizor cu ele. 

....Nici nu v-am spus!.... Şi dacă va fi un scandal foarte mare şi o băşică foarte mare, care va exploda, pentru că el are nişte chestii foarte, foarte... 

...O să iasă un scan o să iasă un scandal fantastic, că se duce la presă, care presa e împotriva voastră! Şi o să fie o întreg scandal. Eu acuma vă spun decât vă spun vă trag un semnal de alarmă Adică, ce puteţi să faceţi? că nu puteţi să le faceţi, că el le are Oricum sunt toate date, montate 

...Ei au ce au, că ăla mi-a zis: "Domn'e () nu mi-au dat nici măcar o caracterizare pentru tata!"

...Dumneavoastră trebuie să înţelegeţi, că nu e de glumă! Au făcut nişte discuţii mari pe la C.S.M., pe la CONSILIUL MAGISTRATURII, pe la ÎNALTA CURTE tot felul de discuţii cu S.R.I.-ul s-au înţeles au fost toţi, împreună, la SEBI GHIŢĂ, în în ăsta, cum îi spune? În ...ă...în SERBIA.

....Au avut pe-acolo discuţii.... le-a arătat.... au montat împreună.... Sunt montate oficial cu ăia după la R.T.V., cu GÂDEA, de la ANTENA 3.... Deci, nu... nu e un scăndăluţ!

...E ditamai regia făcută! O să transmită două posturi în direct şi ROMANIA TV.... şi ANTENA 3! ANTENA 3 o să fie în direct, cu totul, absolut....!

...Doamna..... trebuie găsită o variantă prin care să scăpaţi de ăştia după cap, că o să vi se rupă picioarele la toţi!

Credeţi-mă, s-au făcut nişte...!

Ofiţer DNA : Ce variantă? Care ar fi varianta?

Persoană: Nu ştiu! Să-l lăsaţi, dracu', în pace!

...trebuie să ne aşezăm undeva, să căutăm o variantă, să pice la o pace, să facă într-un fel, că o să vadă ce recul o să aibă prima....

...Duminică apare.... Trebuia să apară pe data de 15 ...eu ştiam ceva, n-am fost sigur ...da' am avut noi... ne-a amânat nouă procesu' ... şi acum avem pe 18 proces... şi s-ar putea să fie ultimul, că încep dezbaterile ...şi a zis ... "Ce să mai fac cu alea, dacă mă duc la puşcărie?"

....Cu cât ajungi mai sus, căderea e în jos ...şi eu acuma vă spun în felul următor... asta, aşa ... fac o discuţie... şi uit că am făcut-o! Vedeţi-vă de pielea dumneavoastră, că sunteţi la fel de băgată ca şi ceilalţi!

...Este vorba şi de serviciul, şi de salariile, şi ...(neinteligibil)..., şi de familia dumneavoastră.

...Da! Eu, cu ochii mei am văzut! Mi-e milă de dumnea.... Eu vă spun cinstit! Vedeţi-vă de pielea dumneavoastră! 

...Oamenii-s nebuni! Nu vă daţi seama ce filme au făcut, ce discuţii, ce îmbârligări! Au discuţii cu CIUTACU, cu cu nu ştiu care, cu nu ştiu.... care, cu.... nu ştiu care, cu nu ştiu.... cu.... douăzeci de inşi.... cu VICOL, cu BLAGA, cu UDREA, cu BICA, care intră în direct de nu ştiu unde, cu PONTA, care nu ştiu ce vine să zică. O să fie un scandal monstru! N-au vrut să facă chestia asta c-a picat Guvernu' şi n-au vrut să ...(neinteligibil)... una cu alta! Cu DRAGNEA, care îi cere schimbarea lui KOVESI.... cu înregistrări, în care discută NEGULESCU la telefon

...E ticluită ca lumea şi sunt pregătiţi rău de tot! 

...Şi după ce vedem primul set şi vedem impactul care este.... o să vă dau un telefon, că vin.... şi vedem.

Transcriere discuţie dintre o altă persoană din anturajul familiei Cosma şi procuror ST Ploieşti - 29.01.2018

Persoană : Nu! Problema e că o să înceapă un mare scandal la ANTENA 3 şi v-au filmat şi pe dumneavoastră.... ...Nu ştiu! Au intrat doi... cablaţi cu interfoane, cu camere, cu tot....

...Intră şi GHIŢĂ de la BELGRAD, în direct...S-a dus VOICULESCU acolo... Adică, e o chestiune amplă, care e numa' pe D.N.A. Ploieşti! .... VLĂDUŢ COSMA. Are termen în februarie şi acuma vrea să dea drumul... 

...Şi... concluziile ajung la KOVESI. că de aia s-a dus VOICULESCU, că vor să... habar n-am!... ă... ştiu doar că o să le dea drumu'... la ANTENA 3, la GADEA, , tot se duc, fac repetiţii montaje. Serios!

...Da, nu ştiu. Că miza e alta, miza e de distrugere, nu de cancan! 

...Adică, nu e o situaţie de cancan, că vor să dea nişte înregistrări! Ideea e să-l distrugă pe domnul ONEA... nu ştiu! ...să ajungă la KOVESI... Dacă e şi VOICULESCU băgat... şi GHIŢĂ... în treaba asta, e o chestiune mai serioasă! Nu e făcută doar aşa, de...VLĂDUŢ! 

3. Difuzarea înregistrărilor, cum - de altfel - a afirmat şi unul dintre cei doi interlocutori, are ca scop compromiterea procurorilor şi a ofiţerilor de poliţie care au instrumentat cauzele privind pe Cosma Mircea, Cosma Vlad şi pe fostul deputat Ghiţă Sebastian Aurelian, în condiţiile în care, aşa cum am menţionat, pe rolul ÎCCJ se află dosarul penal cu termen la data de 19 februarie 2018.

La acest moment, alte detalii nu pot fi furnizate, deoarece aspectele menţionate fac obiectul unui dosar penal având ca obiect, între alte infracţiuni, şi infracţiunea de şantaj.”, se arată în comunicatul DNA.

Reacția instituției a venit după ce Antena 3 a prezentat o serie de dovezi cutremuratoare ca la unitatea de elita a DNA, cea din Ploiesti, s-au fabricat dosare la comanda impotriva fostului premier PSD Victor Ponta si fostului deputat PSD Sebastian Ghita, prin santajarea in anul 2015 a deputatului PSD Vlad Cosma sa faca un denunt si sa plasmuiasca probe impotriva colegilor sai de partid si Parlament.

1.

Înregistrări bombă: Crimă organizată în inima DNA

Publicat in 12 februarie 2018 la 10:34

Iata dovezi cutremuratoare ca la unitatea de elita a DNA, cea din Ploiesti, s-au fabricat dosare la comanda impotriva fostului premier PSD Victor Ponta si fostului deputat PSD Sebastian Ghita, prin santajarea in anul 2015 a deputatului PSD Vlad Cosma sa faca un denunt si sa plasmuiasca probe impotriva colegilor sai de partid si Parlament, scrie Lumea Justiției.

2.

Scapi de cangrenă doar cu bisturiul

Publicat in 12 februarie 2018 la 11:11

Două rânduri de dezvăluiri făcute ieri în ceasul nopții demonstrează, de data asta fără nici un fel de echivoc, că Dirceția Națională Anticorupție este o instituție cangrenată. Iar cangrena – poate confirma acest lucru orice medic – pentru a nu se generaliza, trebuie extirpată. Cu bisturiul. Este deja târziu și mă mir că până acum domnul Tudorel Toader, ministrul Justiției, care în mod constituțional este împuternicit să ia această măsură, nu i-a solicitat președintelui Klaus Iohannis demiterea Laurei Codruța Kovesi.

3.

GHIȚĂ, prima reacție după dezvăluirile lui Vlad Cosma: Kovesi a fost la mine acasă

Publicat in 12 februarie 2018 la 11:25

Mihai Gâdea a prezentat, duminică, în emisiunea "Sinteza Zilei", înregistrări în care se fac dezvăluiri despre modul în care au ajuns mai mulți procurori să fie promovați și cum s-au falsificat probe în cazul mai multor oameni politici. După difuzarea înregistrărilor, Sebastian Ghiță a intrat, în direct, prin telefon la Antena 3, scrie DC News.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.