Reteaua Corect
Val Valcu

Dispută ideologică între Nicușor Dan și Clotilde Armand: Să dea sau să ia?

Scris de Val Valcu in 16 septembrie 2021 la 09:33, in Social. 453 vizualizari Intra in discutie TaguriClotilde Armand, facebook, nicusor dan shortlinkhttp://crct.ro/nyqD

Nicușor Dan și Clotilde Armand sunt la a treia ciocnire în comunicate postate pe Faccebook. Lupta se duce nu doar în online ci și în Consiliu.

În februarie, Clotilde Armand anunța pe Facebook că Primăria Sectorului 1 transferă către Primăria Generală Spitalul de Urgență, Spitalul de Arși, Spitalul de Copii ”Grigore Alexandrescu” și Spitalul de Oftalmologie. Nicușor Dan a spus că e de acord să preia în administrare spitalele doar dacă dacă va fi asigurată finanțarea acestora. Cu alte cuvinte, a refuzat oferta. Ba a și ironizat-o pe dna Armand. ”Dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte și instituții din Capitală, atunci eu declar că vreau să le administrez împreună cu echipa Primăriei, cu condiția să ni se asigure banii necesari”, a scris Nicușor pe Facebook.

În 7 septembrie, altă dispută pe preluări: doamna Clotilde Armand vrea să preia parcurile Herăstrău şi Cişmigiu, Nicușor Dan se opune. ” Sper ca situaţia dezastruoasă a parcurilor Herăstrău şi Cişmigiu să se rezolve urgent. Voi înainta către Primăria Municipiului Bucureşti o nouă solicitare pentru preluarea în administrare a celorlalte parcuri de pe raza Sectorului 1 aflate în administrarea ALPAB", postează de rupe primarul de la sectorul 1, Clotilde Armand.

Nici măcar malurile lacurilor Băneasa, Străulești și Grivița nu sunt oferite doamnei Clotilde Armand, care se plânge, pe Facebook: „Vă anunț că astăzi proiectul „Promenada Verde” a fost blocat de consilierii PNL în Consiliul General fără nici un motiv. Pentru ședința Consiliului General care a avut loc astăzi, 7 septembrie, USR PLUS a suplimentat ordinea de zi cu proiectul „Promenada Verde”, un proiect așteptat și important pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din Sectorul 1 și din București. Deși consilierii generali PNL au votat suplimentarea ordinii de zi cu acest proiect, atunci când a fost supus votului aceștia au decis să iasă din ședință, lăsând-o fără cvorum și poziționându-se astfel împotriva încheierii unui protocol al Primăriei Capitalei prin ALPAB cu Primăria Sectorului 1”.

Ce să înțelegem din acest ping-pong cu declarații pe Facebook? De ce s-a sucit Nicușor Dan? De ce Clotilde vrea să scape de spitale, dar se bate pentru maluri cu flori? La prima vedere, când unul nu vrea să dea, când altul nu vrea să ia.

 

În realpolitik, există un numitor comun. Ambii vor să dea. Contracte cu încredințare cât mai directă. La spitale trebuie să dai bani, pentru încălzire, medicamente, salarii. La parcuri, borduri și pansele dai contracte. Cui? Aici e o mică divergență, chiar un început de dispută. Pe idei, pe principii, firește. Consilierii USR vor să dea unor ong-uri, care să se ocupe de problemă în locul primăriei. Primarul, sprijinit de PNL unor firme, după ce falimentează companiile municipalității, închide serele etc..

Așteptăm clarificările ideologice absolut necesare, pe Facebook.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.