Reteaua Corect

Directiva Copyright, Art. 11: Căutarea pe Google, schimbări majore. Ce nu veți mai găsi

Directiva europeană a drepturilor de autor sau Directiva Copyright a dat naștere la nenumărate controverse, unele dintre ele avertizând chiar la introducerea unui nou tip de cenzură pe Internet, scrie DCNews.

Discuții extrem de intresante despre consecințele acestei Directive a drepturilor de autor s-au purtat în studiolul DCNews cu lect. univ. dr. Victor Negrescu, prorector SNSPA, și cu Nicolae Constantinescu, fondatorul unei platforme online. Una dintre principalele probleme care va apărea după intrarea în vigoare a acestei directive europene se referă la preluarea știrilor și a altor informații de către motoarele de căutare sau de site-urile de socializare. 

Prin urmare, dacă o persoană caută pe Google o informație, nu o va găsi decât în sursele de informare acceptate de Google. 

”Dacă eu caut pe Google știrea cu Negrescu la DCNews n-o s-o mai găsesc, pentru că Google, ca să citeze DCNews, trebuie să vă plătească. Lucru care se poate întâmpla sau nu. Această soluție a fost testată în Germania și Spania. Când s-a introdus în Spania Google News a dispărut! Ei, dacă eu, mâine, vreau să fac un site de știri va fi foarte greu să mai mă fac cunoscut. Va fi foarte greu să mă popularizez fără a avea acces la un motor de căutare”, a explicat Victor Negrescu, prorector SNSPA.

”Fără Google, fără Facebook, fără Yahoo va fi foarte greu să mai crească vreun site. Aceste platforme ar urma să fie înlocuite de colectori de taxe, care vor crea niște platforme limitate care vor spune: tu, DCNews te înscrii la mine, îți dau niște bani și eu vând mai departe. Practic, se vor crea niște centre care vor comasa drepturile de autor care vor plăti site-urilor mici aproape nimic!” a mai explicat Negrescu.

Ce se va întâmpla cu difuzarea și, mai ales, cu redifuzarea informațiilor puse în spațiul public de diferite site-uri, bloguri sau alte platorme web, cât și cum va fi afectată democrația online și libertatea presei puteți afla AICI.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.