Reteaua Corect

Dezvăluiri senzaționale în dosarul Romexterra. Procurorul cerea denunţuri împotriva lui Ponta

Gravele abuzuri de la DNA Ploieşti şi DNA Oradea nu sînt nici pe departe cazuri izolate. După dezvăluirile procurorului Marius Vlădoianu, căruia procuroarea Mihaela Iorga de la DNA Bucureşti i-a cerut sub ameninţare să facă un denunţ împotriva Olguţei Vasilescu, iată că apare o nouă dovadă uluitoare referitoare la instigarea unui inculpat pentru a face denunţuri false la adresa unei judecătoare şi chiar a lui Victor Ponta, scrie Cotidianul.

Dezvăluirea aceasta apare în controversatul Dosar „Romexterra” instrumentat de DNA Braşov, în care Dorin Lazăr Maior, fost deputat PSD şi preşedintele „Blocului Naţional al Revoluţionarilor” este condamnat pentru un presupus şantaj, după ce a dat în vileag o fraudă de sute de miliarde de lei de către conducerea băncii Romexterra din Braşov. Din acest dosar s-a disjuns un altul, în care Florina Maior este acuzată de trafic de influenţă pentru că a refuzat să-şi denunţe soţul!

„MI S-A CERUT DE CĂTRE PROCUROR SĂ FAC DENUNŢ ÎMPOTRIVA ACORDULUI DINTRE DORIN MAIOR ŞI VICTOR PONTA PENTRU DĂRÎMAREA GUVERNULUI”

În 30 mai 2018, la audierile de la Curtea de Apel în dosarul 4753/62/2015, Şerban Iuliu Tiberiu, unul dintre inculpaţi, a făcut cîteva declaraţii şocante în faţa instanţei, acuzîndu-l pe procurorul Cornel David-Deca, şeful DNA-Braşov că i-a cerut să facă un denunţ împotriva lui Victor Ponta şi a lui Dorin Lazăr Maior pentru un presupus acord prin care aceştia ar fi urmărit dărîmarea Guvernului! Inculpatul a fost ameninţat că dacă va refuza va fi condamnat la 7 ani de închisoare, ceea ce – culmea! – s-a şi întîmplat! Iată fila din dosar unde este consemnată declaraţia lui Şerban Iuliu Tiberiu:

Este absolut halucinantă declaraţia lui Şerban Iuliu Tiberiu, dar şi lipsa de reacţie a judecătorului de la Curtea de Apel, care parcă nici n-ar fi auzit-o:
„Întrebare inculpata Maior Florina: Dacă a fost constrîns să declare împotriva soţului dînsei?
Răspuns: Da, şi mi s-a cerut să fac denunţul despre acordul dintre domnul Dorin Maior Lazăr şi domnul Ponta pentru răsturnarea Guvernului şi atunci eu am rîs.
Întrebare avocat Şerban: Dacă avocaţii care au consultat dosarul de lipsire de libertate [au spus că, n.n.] este un dosar fabricat împotriva sa? În ce a constat constrîngerea procurorului de caz?
Răspuns: Da, avocaţii au făcut o asemenea afirmaţie. În legătură cu procurorul Deca, arăt că acesta cînd m-a audiat mi-a spus că în ipoteza în care nu declar ce doreşte dînsul să am grijă că voi rămîne cu condamnarea din dosarul de lipsire de libertate de 7 ani, lucru care s-a şi întîmplat. Procurorul Deca mi-a cerut să intervin pe lîngă inculpatul Costin pentru ca acesta să facă împreună cu mine denunţul împotriva domnului Ponta, omul politic”!

„MI S-A CERUT SĂ FAC DECLARAŢII ÎMPOTRIVA JUDECĂTOAREI ŞERBAN MIRELA”

În orice ţară civilizată, unde funcţionează cu adevărat statul de drept, instanţa trebuia să retrimită dosarul la DNA şi să sesizeze Parchetul în vederea anchetării faptelor demascate de inculpat în cursul audierii. Judecătorul, însă, a rămas insensibil, chiar dacă, în finalul audierii, Şerban Iuliu Tiberiu avea să denunţe şi faptul că acelaşi procuror Cornel David-Deca, şeful DNA-Braşov, i-a cerut să facă un denunţ şi împotriva judecătoarei Şerban Mirela de la Curtea de Apel Braşov, soţia judecătorului Alexandru Şerban, fost vicepreşedinte CSM, fiind ameninţat că va fi arestat pentru refuzul său:

Pasajul acesta din declaraţia lui Şerban Iuliu Tiberiu ar trebui să facă acum obiectul unei anchete din partea CSM şi a Inspecţiei judiciare, întrucît este vorba despre un grav atac asupra independenţei judecătorului:

„Procurorul Deca de asemenea mi-a solicitat să fac declaraţii împotriva doamnei judecător Şerban Mirela cum că inculpatul Lascu ar fi vorbit cu ea iar eu i-am spus că nu cunosc absolut nimic… Eu i-am spus procurorului Deca că nu am fost implicat în nici o chestiune politică, nici un partid politic şi acesta mi- a replicat că mă arestează pentru atitudinea mea”!

Redacţia noastră este şi în posesia „Acordului” la care făcea referire Cornel David-Deca, şeful DNA-Braşov, atunci cînd dorea să obţină un denunţ pentru presupusa intenţie de dărîmare a Guvernului de către Victor Ponta şi Dorin Lazăr Maior. În realitate, este vorba despre cunoscutul „Acord” semnat de mai multe persoane în timpul suspendării lui Traian Băsescu din 2012 şi înaintea alegerilor parlamentare din 2012, prin care se solicita „desfiinţarea structurilor de poliţie politică de tip stalinist şi a instrumentelor politice tip Curtea Constituţională, ANI, DNA, CNSAS etc şi încredinţarea atribuţiilor acestora structurilor statului deja existente”. Semnatarii acestui document au fost:

– Daniel Chiţoiu, co-preşedinte USL
– Victor Viorel Ponta, co-preşedinte USL
– Daniel Constantin, co-preşedinte USL
– Col. (r) Mircea Dogaru, preşedintele SCMD
– Dorin Lazăr Maior, preşedinte Blocul Naţional al Revoluţionarilor.

După cum se vede, acest „Acord” era semnat de 5 persoane, între care trei reprezentau conducerea USL, alianţă formată din PSD, PNL şi PC, iar celelalte reprezentau BNR şi SCMD, însă Cornel David-Deca, şeful DNA-Braşov, i-a ales doar pe Dorin Lazăr Maior şi pe Victor Ponta, deputaţi PSD, pe care i-a considerat „vinovaţi” de intenţia de „dărîmare a Guvernului”, împotriva cărora cerea din partea unui inculpat să facă denunţuri!

Aşadar, avem acum o nouă probă care demonstrează felul în care acţiona însuşi Şeful DNA Braşov, care i-a cerut unui inculpat să facă denunţuri ireale împotriva judecătoarei Şerban Mirela, preşedintelui PSD Victor Ponta şi fostului deputat PSD Dorin Lazăr Maior! Lucuri extrem de grave, care se adaugă celor semnalate la DNA Bucureşti, DNA Ploieşti, DNA Oradea.

Pentru toate aceste acuzaţii trebuie să răspunde atît şeful DNA Laura Codruţa Kovesi, cît şi Procurorul general Augustin Lazăr, căci ei îi aveau în subordine pe şefii structurilor DNA din teritoriu! Cu atît mai şocantă apare astfel declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis, care a declarat joi: „Nu voi revoca pe procurorul general Augustin Lazăr. Face o treabă foarte bună acolo. Sunt mulţumit”!

Prin această declaraţie iresponsabilă, preşedintele României nu face altceva decît să demonstreze că a fost şi este susţinătorul abuzurilor DNA din aceşti ani, din moment ce îşi afirmă susţinerea faţă de cei care au condus DNA şi Parchetul general, care au tolerat, la rîndul lor, toate aceste abuzuri care au apărut în spaţiul public.

Sursa: Cotidianul

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.