Reteaua Corect

Dezvăluiri: Dosarul Romexterra ar fi fost protejat pentru că Vasile Blaga era acţionar al băncii

„Interviul pe care l-am realizat zilele trecute în Penitenciarul Codlea cu Dorin Lazăr Maior, fost deputat PSD şi preşedintele BNR ’89, a scos la iveală o nouă dezvăluire de proporţii care poate explica de ce una dintre cele mai mari fraude financiare a rămas nesoluţionată. Mai mult, chiar, Dorin Lazăr Maior, cel care a aruncat în aer această Operaţiune SRI-DNA, a fost condamnat pentru… şantaj tocmai pentru că a sesizat instituţiile statului despre această uriaşă afacere de corupţie!”, scrie Ion Spânu în Cotidanul.

„În acest interviu, pe care-l puteţi vedea integral în zilele următoare, Dorin Lazăr Maior face o dezvăluire de proporţii: unul dintre ofiţeri care se ocupau de caz i-a înmînat un document-cheie din dosar, avertizîndu-l că poliţia nu poate să continue ancheta pentru că Vasile Blaga era chiar Ministru de Interne! Iată ce ne-a declarat Dorin Lazăr Maior:

În acest dosar sînt două audituri: unul al Parchetului general, altul al băncii Romexterra şi amîndouă confirmă frauda pe care eu am sesizat-o. Auditul băncii a ajuns în posesia unui ofiţer de la Poliţia economică, Ştefan Roată se numeşte, care n-a fost lăsat să-l folosească în instrumentarea cazului. El mi-a spus acest lucru şi chiar mi l-a dat mie, personal, motiv pentru care, la revizuire îl voi chema în instanţă să confirme sau să infirme aceste lucruri. El mi-a spus în felul următor: <Eu nu sînt lăsat de şefii mei să instrumentez acest caz! Poftiţi, domnule Maior aceste dovezi, poate vă descurcaţi dvs. să scoateţi la suprafaţă această problemă atît de gravă>. El, ca profesionist, a înţeles foarte clar ce se întîmpla acolo. Auditul băncii Romexterra l-am înmînat personal generalului Dan Bucur, care era şeful Poliţiei economice. Scarlatache, adjunctul său, cunoaşte, de asemenea aceste probleme. După cîteva zile, m-a anunţat că el nu poate să rezolve nimic şi l-a trimis spre competentă soluţionare către DNA! Astfel s-a spălat pe mîini. Eu sînt sigur că aceşti bani au ajuns şi în campania electorală a lui Traian Băsescu din acea vreme, pentru că Vasile Blaga era acţionar la Romexterra şi atunci nu mă mai mir de ce generalul Dan şi Roată nu au vrut să instrumenteze acest dosar! Şi o să vă mai spun cine era acţionar la Romexterra: Sorin Ovidiu Vântu””

În faţa acestor acuzaţii foarte grave, am verificat pe site-ul Senatului României şi am descoperit că informaţiile furnizate de Dorin Lazăr Maior sînt corecte! Iată, de exemplu, Declaraţia de avere a lui Vasile Blaga din anul 2014, unde, la Cap. „Plasamente, investiţii dirtecte”, Vasile Blaga declară că are 248 de acţiuni în valoare de 620 lei”.

Citește continuarea în Cotidianul

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.