Reteaua Corect

Detalii CUTREMURĂTOARE dezvăluite de pacientul-fotograf de la Matei Balș

Scris de newsreporter in 26 noiembrie 2020 la 10:40, in Social. 432 vizualizari Intra in discutie Taguri112, covid, fotografii, Matei Bals, pacient shortlinkhttp://crct.ro/nx0b

Constantin Ifteme, medicul veterinar infectat cu SARS-CoV-2, care a realizat imaginile cu bolnavii tratați pe holuri, pe scaune sau paturi de campanie, la Spitalul „Matei Balș” din Capitală, povestește experienţa sa de pacient COVID-19 și spune că 20 de minute nimeni nu a răspuns la 112, anunță MEDIAFAX, potrivit Știripesurse.ro.

Imaginile cu zeci de pacienţi care aşteaptă ore în şir pe holuri, pe paturi de campanie, cu oxigen, să se elibereze un pat și să poată fi internaţi la Spitalul „Matei Balș”, din Capitală, sau să fie transferaţi într-un spital în care mai pot fi trataţi, au fost realizate de Constatin Ifteme, medic veterinar, care a ajuns la unitatea medicală ca pacient.

Citește și: Gabriela Firea, atac la adresa lui Nicușor Dan și Ludovic Orban: Ceea ce au făcut se numește escrocarea cetățenilor

Povestea lui Constantin Ifteme începe de când a sunat la 112 de pe două numere de telefon, fără ca nimeni să îi răspundă.

„Iniţial am sunat la 112 o dată, apoi am sunat de pe un alt telefon, nu mi-au răspuns la niciun apel. M-au sunat, într-adevăr, la 20 de minute, dar gândiţi-vă că 112 nu este doar pentru ambulanţă, este pentru un accident, este pentru pompieri, SMURD. Dacă 20 de minute nu răspunzi, se pot întâmpla tragedii. Vedeţi tragedia Caracal, vedeţi tragedia acum, mai recent, la Piatra Neamţ”, spune Constatin Ifteme.

Medicul veterinar bolnav nu a ajuns de la început la „Matei Balş”, ci la spitalul modular de la Chitila, unde ajung majoritatea celor din Bucureşti care sună la ambulanţă.

La spitalul modular, însă, bolnavii nu primesc tratament, sunt doar investigaţi, iar investigaţiile se fac dimineaţa. Cei care ajung nopatea acolo, stau în frig până începe programul, dimineața.

„Nu m-am întâlnit cu niciun medic, doar semnezi formularistici, aproximativ 30-40 de pagini. Nu poţi să îl numeşti spital. E un ambulator pentru imagistică şi pentru analize. Eu, medicul, am stat cinci şase ore acolo şi nu l-am văzut. Am vorbit la telefon în momentul în care m-am hotărât să plec. Gândiţi-vă, într-o astfel de hală, unde totul e înconjurat de cartoane, dacă s-ar propaga un incendiu acolo, ar fi o tragedie. O parte din uşile de incendiu erau legate cu lanţuri”, povesteşte el.

Constantin Ifteme a ajuns acasă, dar, pentru că tot nu se simţea bine, a sunat a doua zi din nou la salvare.

De această dată a ajuns la Spitalul „Matei Balş”, de unde a şi transmis imaginile.

A stat o zi întreagă la camera de gardă, ca să primească rezultatele radiografiilor şi spune că, deşi a mers la spital pentru că nu se simţea bine, starea lui era printre cele mai bune de la cameră de gardă și a încercat, cât de mult a putut, să îi ajute pe medicii de acolo.

Știripesurse.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.