Reteaua Corect
Dan Chitic

Despre crima împotriva justiției: de la efecte, la cauze

Scris de Dan Chitic in 29 august 2022 la 10:37, in Social. 474 vizualizari Intra in discutie TaguriCatalin Predoiu, justitie shortlinkhttp://crct.ro/nA5r

Orice discuție despre justiție pare depășită și inoportună azi, prea specializată și prea depărtată de problemele „reale” ale românilor, alea pe care le simt deja și alea ce vor să vină, și mai grozave decât cele trăite până acum.

Eh, uite vă spun că nu e: Ați fost închiși în case dar nu ați acceptat… ați ajuns în justiție.Ați fost obligați să vă înțepați, dar nu ați făcut-o și ați fost oprimați și umiliți… mulți ați ajuns în justiție.Așa cum mulți dintre dvs ați ajuns în fața judecătorilor pentru diverse alte motive. Și acolo ați mai găsit și judecători adevărați. Poate unul din 5, sau chiar unul din 10. Dar l-ați găsit! Și el v-a salvat.
Cum trebuie să înțelegeți că fiecare dintre dvs ați avut un singur scut în fața abuzurilor impuse de afară și de la Guvern: constituția și legile astea românești, așa imperfecte cum sunt ele, aplicate de judecătorii ăștia, așa imperfecți cum sunt și ei.Dar cu toate aceste imperfecțiuni am reușit să rezistăm în fața tăvălugului pornit de globaliștii din afară și din țară.Doar cu sprijinul câtorva judecători și bazându-ne pe Constituție.
Despre judecătorii ăia și despre legile alea este vorba în actualele legi ale justiției. Despre judecătorii ăia adevărați care nu vor mai putea fi, nu vor mai avea voie să fie judecători adevărați. Și atunci când veți ajunge în fața lor, fie pentru că nu veți vrea să vă înțepați sau să stați în casă, fie că nu veți accepta îndoctrinarea lgbtqwerty pentru copii voștri, fie că nu veți mai putea suporta abuzurile sau doar foamea și frigul și veți ieși în stradă, acolo de unde veți fi duși tot în fața judecătorilor, atunci nu veți mai avea nicio șansă să vă găsiți dreptatea și scăparea.Și despre neaplicarea constituției și legilor românești, alea care, cât de cât, au lăsat poporul ăsta să respire mai mult decât celelalte popoare ale Europei, neaplicare care va anula nu doar suveranitatea României ci și drepturile fiecăruia dintre dvs.
De aceea este esențială pentru globaliștii de la guvernarea României adoptarea acestui set de „legi ale justiției” în regim de urgență. Pentru același motiv pentru care se fac angajări și se cumpără echipamente pentru jandarmerie: pentru că le este frică de noi, de cei mulți, care vom fi aduși în curând în pragul disperării și al foamei din cauza politicilor și obsesiilor lor criminale. Căci toamna și iarna asta vor fi decisive: decisive pentru viețile și drepturile noastre, și decisive pentru puterea demonilor care ne conduc.
Iată de ce este nevoie de un control sporit asupra populației. Care nu se poate face decât cu un control sporit asupra instituțiilor de forță… și mai ales un control strict asupra judecătorilor și obligarea lor să aplice legile mai puțin favorabile cetățeanului român.
Deci despre noi, despre cetățenii de rând este vorba în primul rând în legile justiției. Despre drepturile și libertățile noastre este vorba, și mai apoi despre dispariția suveranității naționale prin abrogarea Constituției și împăierea Curții constituționale, devenită un organ decorativ, cel mult consultativ sau despre independența judecătorilor care va dispărea în contextul noilor legi ale justiției.
Simptomatic în toate astea este militarizarea și ierarhizarea justiției! Căci dacă până acum toți judecătorii trebuiau să completeze o declarație pe proprie răspundere că nu fac parte din servicii secrete, acum, în noile legi ale justiției, doar judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție mai trebuie să completeze o asemenea declarație. Restul… restul vor putea fi toți securiști sub acoperire… sub acoperirea robei de magistrat. 
Despre asta este vorba, despre controlul absolut al Sistemului asupra judecătorilor și procurorilor din România, despre domnia șefilor și șefuților numiți de Sistem prin instanțe, despre obligarea la servilism și colaboraționism și a magistraților care s-au încăpățânat să rămână liberi și independenți… singura opțiune fiind excluderea, urmată cine știe de câte represalii.
Și ar mai fi o miză. De data asta personală, una cât se poate de personală a ministrului Cătălin Predoiu.Să nu uităm. Predoiu este autorul moral, părintele politic al infamelor coduri ale justiției adoptate în epoca Băsescu. Codurile alea care te fac să-ți amintești cu nostalgie despre claritatea normelor și a drepturilor enunțate în Codurile din perioada comunistă.Codurile alea amendate și modificate de zeci de ori de către Curtea Constituțională, instituțiiția constituțională pe care, „întâmplător” acum Predoiu o trage pe o line moartă, într-un muzeu al democrației ce tocmai a apus în amintire.
Și nu, nu doar răzbunarea este motorul grabei și a intenției criminale a lui Predoiu. Ci spaima că ar putea intra în istorie ca ministrul din cauza căruia pușcăriile vor rămâne goale, și de vinovați, și de nevinovați.
Asta e adevărata cauză a grabei lui Predoiu: teama ca nu care cumva în data de 25 Octombrie 2022 Înalta Curte de Casație și Justiție să constate în cererea de dezlegare prealabile a unor probleme de drept cu care a fost învestită de unele Instanțe temătoare de prin țară că Decizia CCR 358 din 26 mai 2022 prin care s-a constatat neconstituționalitatea articolului 155 alin. 1 care reglementează prescripția în Codul Penal al lui Predoiu… este „general obligatorie”, așa cum scrie în Constituție.
Căci dacă ÎCCJ va constata că deciziile CCR sunt obligatorii - repet, așa cum scrie în Constituție, și nu Deciziile politrucilor de la CJUE… pușcăriile se vor goli. Și se vor goli din cauza lui Predoiu și a lui Iohannis, nicidecum din cauza judecătorilor CCR sau ICCJ.
De aceea graba asta. De aceea lipsa de transparență - ca să nu-i spunem „șmen”, ceea ce este de fapt, căci versiunea trimisă la Parlament este o altă versiune decât cea prezentată CSM-ului, sau chiar și Comisiei Europene. De aceea intenția de a abroga de facto Constituția și de a împăia CCR. De aceea intenția de a suprima independența magistraților… de frica noastră și a istoriei.
Pentru toate aceste motive noi, cei din #CoalițiaPentruNațiune, solicităm respingerea integrală a legilor propuse de Predoiu și demiterea lui din prea înalta funcție de Ministru al Justiției, funcție pe care o pângărește și o uzurpă în fiecare zi în care rămâne în scaunul de ministru fără dreptul moral și demnitatea de a o face.
Dan MV ChiticPreședinte Coaliția pentru Națiune.
Post scriptum: îl rog pe ministrul Predoiu să nu încerce să mai facă presiuni asupra mea prin prieteni comuni.Nimic nu îmi va schimba poziția deja exprimată. Oricât de dragi mi-ar fi oamenii la care apelează.Nimic, în afara retragerii urgente a acestui pachet rușinos de legi, moment de la care vom putea să stăm să discutăm civilizat și cu argumente la masă, așa cum o fac cu oricine este de bună credință.Căci nu, nu vorbesc cu criminalii și cu trădătorii… iar în momentul de față Predoiu asta e.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.