Reteaua Corect

Descoperire neașteptată cu ajutorul imaginilor din satelit

Scris de newsreporter in 23 noiembrie 2023 la 10:42, in Social. 330 vizualizari Intra in discutie Taguriepoca bronzului, imagini, satelit, sit, tisa, Tisza Site Group, tsg shortlinkhttp://crct.ro/nCfk

Imaginile proaspete captate de sateliți aduc la lumină megastructuri impresionante care au fost discret ascunse de privirile cercetătorilor până în prezent. Această nouă descoperire se referă la perioada epocii bronzului din Europa și oferă o privire detaliată asupra unui complex de situri arheologice, anterior necunoscute, care au funcționat ca un adevărat centru al industriei în această regiune, relatează Știripesurse.

Folosind imagini din satelit, arheologii au descoperit o rețea de situri uriașe și necunoscute anterior din epoca bronzului, în inima Europei. Echipa crede că aceste structuri nou identificate ar putea explica modul în care au apărut megaforturile contemporane, cele mai mari construcții preistorice făcute înainte de epoca fierului.

Cercetarea a fost condusă de arheologi de la University College Dublin și de colegii din Serbia și Slovenia, care au „împletit” imaginile și fotografiile pentru a oferi o imagine despre peisajul preistoric din sudul Bazinului Carpatic. Prin această lucrare, ei au putut găsi peste o sută de situri care aparțineau unei societăți antice complexe.

„Ceea ce este nou este să constatăm că aceste situri masive nu au fost singure, ci au făcut parte dintr-o rețea densă de comunități strâns legate și codependente. La apogeul lor, oamenii care trăiesc în această rețea de situri din Panonia inferioară trebuie să se fi numărat la zeci de mii”, declară cercetătorii.

Toate siturile descoperite prin această lucrare au fost situate în interiorul râului Tisa, un râu important din Europa Centrală și de Est, care se extinde acum prin mai multe granițe naționale. Ca atare, comunitățile necunoscute anterior de oameni care au locuit în aceste situri sunt denumite în mod colectiv Tisza Site Group (TSG).

Ce au descoperit cercetătorii

Aproape toate siturile TSG se află la o distanță de 5 kilometri (3,1 mile) unul de celălalt și se află de-a lungul unui coridor fluvial creat de râul Tisa și Dunăre. Acest lucru i-a determinat pe arheologi să creadă că comunitățile au fost probabil cooperante, permițându-le să se răspândească astfel.

În mod interesant, cercetarea indică faptul că TSG au fost centre importante de inovare în Europa preistorică și au funcționat ca un centru major pentru regiune într-un moment în care micenienii, hitiții și egiptenii noului regat erau la apogeu – în jurul anilor 1500-1200 î.Hr, scrie playtech.ro.

Acesta este de obicei considerat un punct de cotitură major în povestea Europei preistorice. În timpul celui de-al doilea mileniu î.e.n., așa se pare, tehnologiile militare avansate și de terasament ale societății s-au răspândit în toată Europa, odată ce s-au prăbușit în jurul anului 1200 î.Hr. Importanța acestui grup de oameni ajută acum la explicarea de ce cultura materială și iconografia din întreaga Europă erau atât de asemănătoare în acest moment.

Video pe Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.