Reteaua Corect

Declarații incredibile ale extremistului american din Charlottesville despre legăturile cu România

Matthew Heimbach, extremistul american care a organizat protestul din Charlottesville, degenerat în violenţele care au şocat SUA, a vorbit pentru Observator despre experienţa avută în România, unde a venit să se căsătorească. "Corneliu Zelea Codreanu este o inspiraţie nesfârşită pentru mine", a spus americanul, potrivit Știripesurse.ro.

"Eu şi soţia mea suntem creştini ortodocşi. Ne-am căsătorit în Bucureşti. Avem mulţi prieteni în Bucureşti!", și-a început discursul Matthew Heimbach.

Luni, organizatorul manifestaţiei violente Charlottesville a surprins când şi-a făcut apariţia purtând un tricou cu imaginea lui Corneliu Zelea Codreanu. Controversatul lider extremist a dezvăluit şi motivele pentru care a recurs la acest gest.

"Corneliu Zelea Codreanu, fiind un tradiţionalist convins, este o inspiraţie nesfârşită pentru mine! A lăsat în urmă idei incredibile despre creştinism, despre cum ar trebui să ne trăim vieţile şi despre cum ar trebui să arate o societate cu adevărat creştină. Un prieten de al meu este profesor în Bucureşti. Şi el este american şi un naţionalist convins. El avea cunoştinţe despre Corneliu Zelea Codreanu, mi-a povestit despre el şi aşa m-a convins să vreau să aflu mai multe.", a spus Heimbach.

Se pare că atracţia manifestată pentru Garda de Fier şi liderul ei, dar şi interesul faţă de ortodoxie l-au făcut pe Heimbach să vină în România.

"Am început să citesc mai mult şi aşa am aflat despre dedicarea lui Codreanu pentru patrie, pentru Dumnezeu. Este un adevărat exemplu! Membrii Gărzii de Fier sunt o adevărată inspiraţie pentru creştini. Citindu-i scrierile lui Codreanu, după ce prietenul meu din Bucureşti mi-a povestit despre el, am putut stabili o conexiune cu membrii acestei mişcări. De asemenea, în SUA am cunoscut români membri ai Legiunii Arhanghelului Mihail.", a mai declarat americanul.

Cu ajutorul prietenului său, Heimbach a venit în România, nu doar pentru a afla mai multe despre Garda de Fier, ci şi pentru a întemeia o familie. "M-am căsătorit în Bucureşti, deoarece în SUA există o comunitate foarte restrânsă de creştini ortodocşi. E foarte interesant că sunt singurul american pe care îl știu cu un certificat de nuntă scris în românește.", a spus Heimbach.

Căsătoria a fost oficiată la o biserică din centrul vechi al Capitalei. "Cunoscând români, avându-l pe prietenul meu profesor în Bucureşti şi având o admiraţie deosebită pentru bisericile româneşti, am luat această hotârâre. Am un respect enorm pentru preoţii români, deoarece sunt duhovnici care ţin la tradiţii şi la principiile creştin ortodoxe. Ultima dată am fost în România în urmă cu 3 ani şi mi-ar plăcea foarte mult să revin."

Ca amintire din Bucureşti, extremistul american a postat pe contul lui de Facebook o fotografie de la ceremoniile de 1 decembrie.

Am participat chiar la Ziua Naţională a României, iar festivităţile m-au impresionat profund. Este fascinant să vezi atâţia oameni iubindu-şi ţara, oameni tineri care îşi idolatrizează patria. Plănuiesc să ajung în România cât mai curând. Este o ţară atât de pioasă, cu oameni atât de blânzi, bazată pe tradiţionalism, patriotism, care respectă familia şi mai, presus de toate, o ţară care îl iubeşte pe Dumnezeu.

În America, Matthew Heimbach a şocat nu doar prin ideile sale radicale, ci şi prin rolul jucat în protestul extremist din Charlottesville, soldat cu 3 morţi şi numeroşi răniţi. În ciuda violenţelor, el nu vrea să facă pasul înapoi. "Ceea ce s-a intamplat in Charlottesville este consecinţa globalizării. A fost un eveniment foarte reuşit, vom reuşi să scoatem şi mai mulţi oameni în stradă şi nu ne vor putea opri. Guvernul lucrează ca să ne oprească. Faptul că au murit trei persoane este un eveniment tragic. Dar Guvernul american este de vină pentru această situaţie creată."

Heimbach spune că este doar unul dintre miile de admiratori americani ai Gărzii de Fier. "Suntem mii, aici, în SUA! Mişcarea naţionalistă este inspirată de Zelea Codreanu. Cartea lui s-a vândut în sute de mii de copii. Chiar acum se reeditează pentru că se vinde atât de bine!"

content-image

content-image

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.