Reteaua Corect

De luni, se poate face doza 4 împotriva Covid

Scris de newsreporter in 13 Mai 2022 la 08:56, in Social. 394 vizualizari Intra in discutie Taguricovid, doza 4, luni, vaccin shortlinkhttp://crct.ro/nzzK

A patra doză a vaccinului anti-COVID cu serul de la Pfizer BioNTech se va putea face de luni la medicii de familie, cu programare, indiferent dacă persoana în cauză este sau nu pe lista respectivului medic, relatează Ziarul de Iași, potrivit G4Media.ro.

Prof.dr. Doina Azoicăi, preşedintele Societăţii Române de Epidemiologie susține că doza a patra este indicată în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani, însă se recomandă inclusiv persoanelor tinere şi sănătoase. „Va amplifica protecţia obţinută prin administrarea dozelor anterioare”, spune medicul.

Vaccinarea se va face la cerere, în cabinetele medicilor de familie, la minimum patru luni după efectuarea celei de-a treia doze, iar persoanele care solicită acest lucru trebuie să aibă peste 18 ani.

„Doza a patra este valabilă doar pentru cei care şi-au făcut programul integral, în special pentru cei din grupele de risc şi pentru vârstnici. Dar îndemnul pentru populaţie trebuie să fie să îşi facă doza a III-a, pentru că procentul de persoane care a ajuns până la doza booster este foarte mic. Iar despre profilul de siguranţă nici nu mai avem ce discuta: s-au administrat miliarde de doze în întreaga lume, nu ne mai punem problema, vaccinul a dovedit că este foarte sigur”, a declarat prof.dr. Doina Azoicăi.

Profesorul ieşean a precizat că există o probabilitate considerabilă ca din toamnă să apară un nou val, din cauza felului în care a evoluat virusul în alte ţări.

Sunt zone pe glob unde există o circulaţie a sub-tulpinilor AB4 şi AB5 a Omicron, care au dovedit că se răspândesc cel puţin la fel de rapid ca tulpina-mamă. De aceea, medicul recomandă în primul rând protejarea celor vulnerabili, însă explică faptul că, dacă persoanele tinere şi sănătoase se vaccinează, nu există niciun risc.

G4Media.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.