Reteaua Corect

Datele cheie ale cazului Novak Djokovic: cum a ajuns la expulzarea din Australia

Scris de newsreporter in 14 ianuarie 2022 la 11:11, in Social. 471 vizualizari Intra in discutie Taguriaustralia, date cheie, expulzare, novak djokovic, viza shortlinkhttp://crct.ro/nz0l

Datele cheie ale cazului liderului ATP Novak Djokovic, care a intrat în Australia pentru a participa la Australian Open nevaccinat, cu o scutire de la imunizare bazată pe faptul că a fost infectat recent, şi căruia i-a fost anulată viza pentru a doua oară:

La 18 noiembrie, lui Djokovic i s-a acordat o viză pentru activitate temporară (subclasa 408). Vizele pentru activitate temporară le permit celor care le primesc să muncească în Australia perioade scurte, iar subclasa 408 face referire la activităţi sportive, informează News.ro.

La 29 noiembrie, ministrul australian al Sănătăţii, Greg Hunt, i-a scris directorului Tennis Australia, Craig Tiley, precizând că sportivii care vor să intre în Australia şi să nu stea în carantină trebuie să fie vaccinaţi cu schemă completă şi nu pot conta pe faptul că au fost infectaţi ca motiv pentru exceptarea de la regulă.

La 16 decembrie, Djokovic a făcut un test PCR şi un test rapid antigen pentru coronavirus.

La 17 decembrie, Djokovic a participat la evenimente. El încă nu primise rezultatul pozitiv la testul covid.

La 18 decembrie, Djokovic a participat la un interviu deşi primise rezultatul pozitiv al testului PCR.

La 30 decembrie, Djokovic a primit o scrisoare de la şeful departamentului medical al Tennis Australia, prin care era anunţat că a primit o derogare medicală de la vaccinarea împotriva coronavirusului, în baza faptului că s-a vindecat recent de covid-19.

La 1 ianuarie, Djokovic a primit o confirmare automată online, pe site-ul/aplicaţia Australian Travel Declaration, conform căreia întrunea cerinţele pentru “sosire în Australia fără să intre în carantină, acolo unde jurisdicţia locală o permite”.

Înainte de miezul nopţii, la 5 ianuarie, Djokovic a sosit la Melbourne cu un zbor de la Dubai şi a fost reţinut la aeroport.

În primele ore ale zilei de 6 ianuarie, Djokovic a fost chestionat de Poliţia de Frontieră, după care viza sa a fost anulată şi sportivul a fost transferat la un hotel în care sunt reţinuţi imigranţii.

În aceeaşi zi, avocaţii sportivului au depus un apel împotriva anulării vizei. S-a emis un ordin prin care i s-a permis lui Djokovic să rămână în Australia până la 10 ianuarie, zi în care s-a programat o audiere la Tribunalul Federal.

La 10 ianuarie, tribunalul a decis că viza lui Djokovic a fost anulată incorect şi cere ca sportivul să fie eliberat din hotelul în care era ţinut. După eliberare, Djokovic îşi declară intenţia de a rămâne în ţară şi a concura la Australian Open.

La 13 ianuarie, a avut loc tragerea la sorţi a Australian Open în care s-a decis adversarul lui Djokovic în primul tur: compatriotul său Miomir Kecmanovic.

La 14 ianuarie, ministrul Alex Hawke a anunţat că i-a anulat viza lui Djokovic.

Articol preluat de pe Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.