Reteaua Corect

Date oficiale: 41% dintre spitale nu au autorizații de incendiu

Scris de newsreporter in 22 iunie 2021 la 09:06, in Social. 432 vizualizari Intra in discutie Taguriautorizații de incendiu, spitale shortlinkhttp://crct.ro/ny0N

Dezvăluire îngrijorătoare: conform datelor oficiale ale ministerului Sănătății, pînă la 30 aprilie a.c., doar 59% dintre spitalele din România aveau autorizații de securitate la incendii, un procent menit să dea frisoane, dar care explică seria neagră a tragediilor din ultimele luni, scrie Inpolitics.

Secretarul de stat Levente Vass, din ministerul Sănătății, afirmă, într-un răspuns la o întrebare a deputatului AUR Antonio Andrușceac, că doar 314 spitale din România au autorizație de securitate la incendiu. În 2019, datele oficiale indicau că în România funcționează 532 spitale, ceea ce înseamnă că doar 59% dintre ele au respectiva autorizație.
Vass mai spune că alte 245 de spitale au primit aviz de securitate la incendiu, doar că, precizăm, între aviz și autorizație e o mare diferență. Avizul înseamnă doar că proiectanții clădirilor au implimentat măsurile de securitate la incendiu conform legislației și reglementărilor tehnice valabile la momentul depunerii proitectelor, dar nu că acestea au și fost realizate, efectiv, lucru atestat doar de autorizațiile de securitate.

În România, reamintim, doar din luna noiembrie pînă acum au avut loc incendii la spitalul CFR Cluj, spitalul Județean Tg Mureș, spitalul de Psihiatrie Socola, spitalul Municipal Roman, spitalul Gătaia, Timiș, secția suport Covid, Institutul Matei Balș, spitalul de psihiatrie Craiova, spitalul de psihiatrie din Cavnic, Secţia de Psihiatrie a Spitalului din Slatina, spitalul din Călinești, Argeș șamd. Nici pînă azi autoritățile nu au furnizat o explicație oficială a unor tragedii precum cea de la Piatra Neamț ori Matei Balș. (B.T.I.)

Inpolitics

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.