Reteaua Corect

Daniel Dragomir: Ordonanța de “revizuiri” propusă de Toader, praf în ochi

„1. Ordonanta de “revizuiri” propusa de ministrul Tudorel Toader nu este nici eficienta, nici inteleapta, nici fezabila si nici nu are vreo legatura cu realitatea. Niciun judecator nu va revizui o hotarare pe care un alt coleg a pronuntat-o ilegal pe baza unui protocol ilegal. Aceasta initiativa este doar praf in ochi”, scrie Daniel Dragomir pe site-ul romania30.ro.

2. Am sustinut si sustin cu fermitate necesitatea unei Comisii speciale care sa investigheze (inclusiv cu experti internationali) crimele impotriva romanilor comise in ultimii 14 ani de o gasca de mafioti din serviciile secrete si magistratura. Inclusiv o lege a lustratiei. Adica ceea ce ar fi trebuit sa faca politicienii nostri in 1990. Ca daca faceau nu ajungeam aici.

Dar aceasta Comisie poate oferi doar invataminte istorice si solutii constitutionale si legale pentru viitor, pentru ca astfel de abuzuri sa nu mai fie niciodata posibile in tara noastra.

Intre timp ce facem cu cei condamnati ilegal? Ce facem cu cei tarati in instante pe baza protocoalelor? Ce facem cu vietile, destinele, companiile distruse? Ce facem cu cei care stau acum in puscarii pe baza unor probe false, ilegale, contrafacute? Ii rugam frumos sa astepte rezultatele Comisiei? Intre timp mai organizam ceva conferinte, dineuri si dezbateri savante despre conceptul de justitie?

Sa nu uitam ca judecatorul Mustata a fost ucis in puscarie, intaresc verbul, a fost ucis, in perioada ministeriatului profesorului Toader. Nu in timpul doamnei Pruna Lux. Sunt convins ca vor iesi la suprafata probe in acest sens. Sangele judecatorului Mustata este astazi pe mainile tuturor politicienilor din Romania, indiferent de partid si de functie.

Imi doresc o tara in care viata romanilor sa nu mai fie subiect de negocieri si intelegeri. O tara in care drepturile si libertatile romanilor sa nu mai fie un “lux”. O tara in care oamenii politici sa inteleaga ca poarta o imensa responsabilitate, o responsabilitate istorica.

#curaj
#romania30

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.