Reteaua Corect

Dan Diaconescu obține o victorie în instanță și scapă de arest

Scris de newsreporter in 14 aprilie 2023 la 09:28, in Social. 271 vizualizari Intra in discutie Taguriarest, dan diaconescu, instanta, proces shortlinkhttp://crct.ro/nBas

Dan Diaconescu s-a prezentat, joi, la Tribunalul Constanţa, care a judecat cel două contestaţii depuse la decizia de arestare la domiciliu a omului de televiziune, care a fost luată la sfârşitul săptămânii trecute de Judecătoria Constanţa. Magistraţii au decis plasarea sub control judiciar. Nici la intrare nici la ieşire nu a făcut declaraţii, dar avocatul său a afirmat că stenogramele care circulă în spaţiul public nu sunt adevărate, anunță news.ro, citat de Știripesurse.

Tribunalul Constanţa a decis plasarea sub control judiciar a lui Dan Diaconescu.

Înainte de ora 11.00. Diaconescu a ieşit de la instanţă, fără a face declaraţii presei.

Avocatul său, Alexandru Morărescu, a afirmat că stenogramele care circulă în spaţiul public nu sunt adevărate.

Dan Diaconescu a mers la Tribunalul Constanţa cu 20 de minute înainte de ora 10 şi nu a făcut declaraţii jurnaliştilor la sosirea la instanţă.

Tribunalul Constanţa a judecat atât contestaţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, dar şi a lui Dan Diaconescu la decizia Judecătoriei Constanţa prin care a fost omul de televiziune a fost arestat la domiciliu.

Decizia instanţei este definitivă

Dan Diaconescu a fost prezent cu propunere de arestare preventivă, la sfârşitul săptămânii trecute, la Judecătoria Constanţa, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor, în formă continuată şi folosirea prostituţiei infantile, în formă continuată.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa anunţase printr-un comunicat de presă că la data de 15 martie anchetatorii s-au sesizat din oficiu cu privre la săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile.

Astfel, cu ocazia efectuării unei percheziţii informatice asupra unui telefon mobil, într-o altă cauză penală, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de furt calificat, au fost extrase mai multe fişiere audio-video din conţinutul cărora au rezultat indicii cu privire la comiterea unor alte infracţiuni, a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

“În urma probatoriului administrat în noua cauză a reieşit că în perioada septembrie - noiembrie 2020 şi în luna septembrie 2021 inculpatul D.D., un bărbat în prezent în vârstă de 55 de ani, a întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300 - 400 de lei, cu două persoane vătămate minore, surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021. Faptele au fost comise pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti, iar probele au relevat că inculpatul cunoştea vârsta persoanelor vătămate”, se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că la locuinţa lui Dan Diaconescu din Bucureşti şi la cea din Constanţa au avut loc, joi, două percheziţii.

“Cu ocazia percheziţiei efectuate la locuinţa din municipiul Bucureşti au fost ridicate mijloace de stocare a unor date informatice, respectiv telefoane mobile, laptopuri, hard diskuri externe şi stickuri de memorie. În seara de 06.04.2023 bărbatul în cauză a fost ascultat, în calitate de suspect, pentru comiterea, în stare de recidivă postexecutorie, a două infracţiuni de act sexual cu un minor, în formă continuată, şi a cinci infracţiuni de folosirea prostituţiei infantile, în formă continuată. Cu această ocazie el nu a recunoscut comiterea faptelor imputate. După ascultare, la data de 07.04.2023, ora 00:10, organul de cercetare penală din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa – Biroul de Investigaţii Criminale a dispus faţă de suspect luarea măsurii preventive a reţinerii, pe o durată de 24 de ore. El a fost încarcerat în Centrul de reţinere şi arest preventiv din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa”, a mai transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

 

 

 

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.