Reteaua Corect
Ioan Spanu

Dacă şi Danileţ vă face aşa ceva, înseamnă că asta meritaţi, dragi magistraţi

„Mă preţuiesc atît cît merit”, spunea Montaigne într-unul din eseurile sale şi cred că fiecare magistrat din România ar trebui să-şi pună această problemă atunci cînd vede cum este „reprezentat” în spaţiul public de un personaj atît de caraghios cum este judecătorul Cristi Danileţ. Şi, reţineţi!, nu mă refer doar la cei care ies alături de el la proteste.

L-am cunoscut pe Danileţ chiar din primele zile cînd Monica Macovei l-a chemat să-i fie purtător de cuvînt, avîndu-l chiar invitat la o emisiune. Rar mi-a fost dat să văd un om atît de dedicat celui care l-a adus în minister: slugarnic, libidinos, slugă. Totul la maxim!

A fost apoi împins de Macovei în Consiliul Superior al Magistraturii, unde a compromis atît de mult instituţia CSM, încît un vot dat de majoritatea judecătorilor din ţară l-a trimis acasă, numai că omul era prea „util” Sistemului, încît să fie abandonat, aşa că, printr-o manevră nici astăzi desluşită, a fost readus în CSM!

Acum, într-o manieră pe care nu şi-ar permite-o nici un magistrat, Danileţ s-a poziţionat în fruntea protestelor ilegale ale magistraţilor, încălcînd flagrant art. 202 din legea 62/2011, care interzice greva procurorilor şi judecătorilor. Şi nimeni nu reacţionează: nici CSM, nici Inspecţia judiciară, nici Secţia pentru investigarea magistraţilor, nici ministrul Justiţiei, nici Primul ministru şi nici Preşedintele ţării, astfel încît Cristi Danileţ anunţă că va duce acest protest ilegal chiar în faţa Parlamentului European!

Lăsat să zburde, călcînd în picioare chiar şi legea, pare normal ca acest Cristi Danileţ să vadă în greva magistraţilor şi în valul de proteste faţă de OUG 7 oportunitatea de a reveni în prim-plan, mai ales că mama lui spirituală, Monica Macovei, îi asigură în Parlamentul European o protecţie tocmai prin atitudinea pasivă a autorităţilor din România.

Deci, dacă magistraţii acceptă să fie reprezentaţi public de acest personaj caricatural, fără să-l ejecteze din rîndurile lor, atunci înseamnă că-şi merită soarta şi nu ştiu de ce trebuie să plîngem noi pe umerii lor că Danileţ le dă na-na la fund, din moment ce reacţia lor şi a instituţiilor care administrează sistemul judiciar este ca o pală adiere de vînt în faţa acestui adevărat Miron Cozma din Justiţie!

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.