Reteaua Corect

Cum vor fi incheiate contractele colective de munca

De la anul, contractele colective de munca vor fi stabilite prin lege speciala, iar cele in aplicare la data intrarii in vigoare a noii legi a Codului Muncii isi produc efectele pana la data expirarii termenului pentru care au fost incheiate, a decis Guvernul in sedinta de luni.

Contract colectiv de munca Contract colectiv de munca
Sursa imagine: asistentjudiciar.ro

Contractele colective de munca si actele aditionale ale caror prevederi sunt limitate la 31 decembrie 2011 vor putea fi incheiate dupa aceasta data pe durate care vor fi stabilite prin lege speciala, a decis Guvernul in sedinta de luni, printr-un amendament la proiectul Codului Muncii.
"Contractele colective de munca si actele aditionale incheiate in intervalul de la data intrarii in vigoare a prezentei legi si pana la 31 decembrie 2011 nu pot prevedea o durata de valabilitate care sa depaseasca 31 decembrie 2011. Dupa aceasta data, contractele colective de munca si actele aditionale se vor incheia pe durate stabilite prin legea speciala. Contractele colective de munca in aplicare la data intrarii in vigoare a prezentei legi isi produs efectele pana la data expirarii termenului pentru care au fost incheiate", se arata in documentul aprobat, luni seara, de Guvern.
Guvernul a aprobat doar opt amendamente la proiectul Codului Muncii dintr-un total de 144 propuneri formulate de catre parlamentarii coalitiei.
Executivul isi va asuma raspunderea in Parlament pe Codul Muncii, marti, 8 martie.
PSD a anuntat ca nu va propune amendamente, ci va depune motiune de cenzura si va sesiza Curtea Constitutionala.
Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege.
Guvernul este demis daca o motiune de cenzura, depusa in termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaratiei de politica generala sau a proiectului de lege, a fost votata.
Daca Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, dupa caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se considera adoptat, iar aplicarea programului sau a declaratiei de politica generala devine obligatorie pentru Guvern.
In cazul in care presedintele Romaniei cere reexaminarea legii astfel adoptate, dezbaterea acesteia se va face in sedinta comuna a celor doua Camere.

1.

VEZI ce articole din Codul Muncii resping sindicalistii

Publicat in 28 februarie 2011 la 15:53

Guvernul a aprobat luni forma finala a Codului Muncii, care va fi trimis la Parlament pentru asumarea raspunderii. Opozitia a anuntat daja ca va depune motiune de cenzura, in timp ce sindicatele, nemultumite si ele, pregatesc ample actiuni de protest, incepand de astazi si pana pe 18 martie. Vezi aici care sunt principalele obiectii ale sindicatelor fata de Codul Muncii, potrivit Realitatea TV.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.