Reteaua Corect

Cum a câștigat Costanda 100 de milioane de euro de la bucureșteni

Ingineria financiară operată de domnul Costică Costanda s-a dovedit a fi genială. Avansând din proces în proces și având drept bază de plecare terenul din Parcul Bordei, Costică Costanda a reușit să blocheze zilele trecute conturile Primăriei Generale a Capitalei pentru suma de 115 milioane de euro. Dar el nu a cheltuit, atunci când a reușit într-un mod extrem de discutabil să achiziționeze dreptul de proprietate al terenului din Bordei, decât 15 milioane de euro. Restul e bașca. Cum a procedat?

Ca de obicei, în acești ultimi 30 de ani de capitalism sălbatic și de haiduceală, a câștigat și de această dată cine a fost mai iute de mână. Și mai cu relații sus puse. Pretendenții la proprietatea terenului din Parcul Bordei, care până la urmă, prin legea inițiată de senatorul Marius Marinescu s-a dovedit a fi de utilitate publică și deci nu putea fi înstrăinat, s-au blocat în demersurile lor în hățișurile birocrației din Consiliul Municipiului București. Și, la momentul potrivit, hop, a apărut personajul providențial. Domnul Costică Costanda. Acesta, având relații sus-puse, a acționat cu rapiditate, achiziționând drepturile litigioase de la proprietari în schimbul a șapte milioane de euro bani chash, cărați și predați cu valiza, pe sub nasul Oficiului Național pentru Prevenirea și Combaterea Spălării de Bani, iar diferența până la 15 milioane de euro, Costanda a obținut-o de la Raiffeisen Bank. Și, în plus, încă 3 milioane de euro, bani de buzunar. În schimbul a ce? Ei bine, domnul Costanda a garantat cu o ipotecă în beneficiul Raiffeisen Bank, fix asupra terenului pe care urma să-l achiziționeze. Cu alte cuvinte, a făcut bani din nimic.

Pe o televiziune de știri, l-am auzit zilele trecute pe domnul Traian Băsescu, primul dintre cei patru primari care au avut de-a face cu domnul Costică Costanda, vorbind cu nonșalanță despre vina celorlalți trei, adică Videanu, Oprescu și Firea, care nu s-ar fi bătut pentru interesele primăriei utilizând instrumentele legale pe care le aveau la dispoziție, pentru a curma această „defilare” financiară a lui Costanda în detrimentul bucureștenilor. Nu a suflat niciun cuvânt despre legăturile pe care el însuși le-a avut cu Costanda atât direct, cât și indirect prin intermediul protectorului acestuia, în persoana lui Adrian Iordache, șeful Departamentului Juridic al primăriei de atunci și de acum. Ei bine, în esență, are dreptate. Niciunul dintre primari, cu el în frunte, nu s-a bătut cu adevărat apărând interesele cetățenilor Capitalei.

Ca dovadă a celor mai sus afirmate, pun la dispoziția opiniei publice, dar și a organelor în drept, câteva documente relevante:

1). Extras de carte funciară referitoare la contractul de vânzare-cumpărare semnat de Costică și Maria Costanda asupra terenului din Parcul Bordei.

2). Ipotecă a Raiffeisen Bank pentru suma de 10 milioane de euro, instituită asupa terenului care urma să fie achiziționat.

3). Contract de vânzare-cumpărare a terenului din Parcul Bordei, în sumă totală de 14 milioane de euro, dintre care 7 milioane au fost virați cash. La geantă.

4). Hotărârea numărul 893 din 18.12.2002 prin care, în unanimitate, Comisia Municipiului București a respins solicitarea de restituire a proprietății din Bordei, care avea să se dovedească a fi un bun de utilitate publică.

Niciunul dintre primarii bucureșteni nu a ieșit cu aceste documente pentru a apăra interesele Capitalei. În frunte cu Traian Băsescu, toți împeună și fiecare în parte sunt vinovați. Iar acum întreaga mizerie s-a spart în capul Gabrielei Firea. Care trebuie să deconteze tot.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.