Reteaua Corect

Cum arată Kabulul la o săptămână de la preluarea de către talibani

Scris de newsreporter in 21 august 2021 la 10:25, in Social. 357 vizualizari Intra in discutie TaguriAfganistan, femei, kabul, saptamana, talibani shortlinkhttp://crct.ro/nyiY

Viața la o săptămână după preluarea controlului taliban s-a schimbat fundamental în Kabul, cel mai aglomerat oraș din Afganistan, iar locuitorii trăiesc diferit față de cum o făceau înainte de 14 august, scrie agenția de știri afghană Khaama Press News Agency. Talibanii au impus restricții de circulație și nimeni nu are voie să iasă de acasă după ora 21, excepție făcând cazurile de urgențe medicale, scrie Hotnews.

Membrii Emiratului Islamic Afganistan au anunțat starea de asediu în Kabul și au oferit numerele de telefon în cazul în care oamenii au nevoie de ajutor după ora interzisă. Starea de urgență este în vigoare ”până la următorul anunț” al oficialilor afgani.

Autoritățile sunt ocupate cu arestarea hoților din oraș, pe care îi pedepsesc în mod diferit.

Unii dintre ei sunt duși în sediile Poliției, unii sunt bătuți, în timp ce alții - în majoritate adolescenți - sunt doar avertizați că la următoarea abatere vor fi aspru sancționați.

Talibanii, deși nu au interzis expres purtarea jeansilor de către băieți și fete și nici ascultarea de muzică, băieții sunt foarte rar văzuți cu blugi, în timp ce fetele au renunțat complet să le poarte. Nimeni nu ascultă muzică în public și nici la restaurante nu se mai aude muzica, deși acesta era unul din mijloacele prin care își atrăgeau clienții.

Și canalele TV s-au schimbat, renunțând la a difuza muzică. De asemenea, serialele TV care erau transmise la orele de vârf nu se mai difuzează.

Emiratul islamic afganistan nu a anunțat vreun decret de lege care să impună aceste lucruri, dar oamenii sunt extrem de prudenți și își amintesc regimul taliban din anii 90, când toate acestea erau interzise.

Trei femei - toate cu vârsta de 20 de ani și bine educate - au povestit pentru CNN modul în care viața lor a fost afectată de schimbarea rapidă a regimului.
„Nimeni nu are încredere în nimic din ceea ce spun talibanii, spune o femeie, originară din nordul orașului Kunduz, care s-a adăpostit la Kabul împreună cu familia, după ce o rachetă a lovit casa lor.

"Femeile nu își părăsesc casele; toată lumea rămâne înăuntru", a mai spus ea. "Mă îndoiesc că talibanii s-au schimbat. Ei nu au aceleași valori ca noi. Democrația nu există pentru ei", a spus ea într-un mesaj audio transmis CNN. „Ne-am pierdut liniștea sufletească”.

O altă persoană intervievată, care se află încă în Kunduz, a declarat pentru CNN că este stresată de lipsa hranei și a apei. Ea a descris orașul ca fiind liniștit, dar tensionat. „Este calm acum, dar oamenii sunt îngrijorați”, a spus ea. "Talibanii spun că fetele se pot întoarce la școală, dar odată plecate, [talibanii] se plâng că trebuie să fie însoțiți de o rudă de sex masculin. Fetele nu mai pot ieși singure, au nevoie de un însoțitor de sex masculin", a spus ea. "Zilele trecute, una dintre profesoarele noastre s-a întors la școală și a sărit într-o ricșă pentru a ajunge acolo ... Cu toate acestea, talibanii au oprit ricșa și l-au bătut pe șofer pentru că a transportat-o ​​fără un însoțitor de sex masculin", a spus ea.

O femeie din orașul Herat se întreabă cum vor arăta legile și regulile talibanilor.

"Femeile sunt stresate și se întreabă: Ne vom întoarce iar în anii '90 după 20 de ani de muncă și progrese atât de greu obținute?”

Sursa foto: Profimedia Images

HotNews

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.