Reteaua Corect
Val Valcu

Cui sunt utili ”idiotii” din Piata Universitatii

Scris de Val Valcu in 01 ianuarie 1970 la 03:00, in Social. 483 vizualizari Intra in discutie Taguriactiune, piata universitatii, serviciile secrete shortlinkhttp://crct.ro/nj5I

Nu ma indoiesc nicio clipa ca acei oameni care protesteaza in Piata Universitatii sunt sinceri. Nu cred ca fac parte dintr-o conspiratie, nu i-au trimis serviciile secrete. Pot spune asta fiindca i-am mai vazut in actiune, iar istoria a demonstrat ca nu erau platiti de nicio putere straina. Totusi, ei au slujit interesele altora.

Vorbesc de tinerii care, in ultimele decenii ale secolului trecut, au blocat trenurile cu rachete Pershing si au oprit uzinele nucleare din Germania. Si ei erau sinceri si ei refuzau status quo-ul politic, capitalismul sau corporatiile. Efortul lor dezinteresat a vulnerabilizat blocul occidental, aflat in plina confruntare cu URSS.  N-au avut succes, dar cred ca au reusit sa mai prelungeasca agonia noastra, a celor care sufeream de cealalta parte a zidului, cu cativa ani. Politica ferma a lui Reagan si Thatcher a ferit omenirea de un razboi atomic si a dus, in final, la victorie. Nu cantecele unor idealisti care cunosteau comunismul ”decat” din pozele cu Che Guevara.

Cui a  folosit propaganda ”verde”? In primul rand, campaniile ecologiste si pacifiste au folosit oengeurilor tip Greenpeace, care duc o prospera existenta ”corporate” pana in ziua de azi. Politiceni ca Remus Cernea al nostru au reusit sa evite Fortele de munca si sa ajunga, din intretinerea parintilor, direct in fotoliile de parlamentar.

URSS a profitat din plin. Brejnev i-a numit pe mitingisti ”idiotii utili”, care ajuta URSS.  Inchiderea programelor nucleare a lasat Germania la mana Gazprom, pana in ziua de azi. Or fi folosit, ei, Planetei? Nu prea cred: in accidente nucleare au murit circa 2000 de oameni, majoritatea in Ucraina. Anual mor in Europa, din cauza bolilor respiratorii la care contribuie si centralele pe carbune, peste 200.000 de persoane.

Cui folosesc ”idiotii” din Piata Universitatii? Politicienii din mainstream nu zic nu unui vot picat moca. Boc, de exemplu.  Dar cei mai castigati sunt vecinii. Mitingistii ar trebui sa fie idioti de-a dreptul sa nu recunoasca: folosesc Ungariei, in primul rand. Budapesta a facut o obsesie din blocarea proiectului Rosia Montana. UDMR a cerut si a avut ministerul Mediului, in toate guvernele de pana acum. Nu a dat un referat negativ, care sa poata fi contestat in instante internationale, ci doar a tergiversat o solutie. Impactul e chiar mai mare decat, sa spunem, jocul maghiaro-americanului Soros, celebrul sponsor al campaniei anti-Rosia Montana. Daca e reala aceasta interferenta, ar putea fi justificata de vreo speculatie financiara.

Interesul Ungariei, insa, este ca in Romania, cu care concureaza pentru investitii straine, sa nu existe activitati industriale de anvergura. Decredibilizarea tarii noastre ar fi un atu pentru orice competitor. Daca o investitie de miliarde poate fi blocata politic, de doua oengeuri care fac campanie pe Facebook si scot cativa idealisti in strada, nici IMM-uri, nici mega-corporatii nu vor deschide aici mai mult de un depozit, din care sa ne vanda marfuri produse afara.

Nu vad nici progres, nici viitor in mitingul de la Piata Universitatii, asa cum intelectualii care azi aplauda de pe margine  nu vedeau nicio speranta cand masele de imeghebisti urlau in fata la PNTCD: Nu ne vindem tara! Si imeghebistii erau sinceri si dezinteresati ”idioti”,  utili celor care au luat-o gratis.

SURSA: Dcnews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.