Reteaua Corect
Val Valcu

Cu cine s-au bătut în imagine Poliția, Parchetul și STS în cazul tragediei din Caracal

Scris de Val Valcu in 05 august 2019 la 13:00, in Social. 87 vizualizari Intra in discutie Taguricaracal, parchet, politie, STS, vina shortlinkhttp://crct.ro/nuOf

Poliția, Parchetul și STS-ul, cele trei instituții care trebuiau să o salveze pe Alexandra, își pasează vina eșecului una alteia.

Dinspre aceste structuri se scurge spre presă un șuvoi de "informații", se lansează fie lucruri inexacte, fie minciuni, fie date din anchetă, generând o tensiune uriașă în societate.

Este posibil, însă, ca aceste diversiuni făcute pentru "spălarea" imaginii publice a vinovaților să servească și unor scopuri politice. O criză tip Colectiv ne arată că se poate ajunge la putere pe valul unor mișcări populare de revoltă, iar pescuitori în ape tulburi se găsesc destui.

Încă nu se poate afirma cu certitudine cine va încerca să profite de pe urma tragediei din Caracal. Cei care au alimentat scandalul, pentru a-și apăra colegii sau interesele sunt binecunoscuți:

- purtătorul de cuvânt al Poliției acuză STS-ul și, ulterior, pe procurorul Cristian Popescu. Sindicaliștii din Poliție, la fel. Dacă liderii sindicali este normal să-și apere membrii de sindicat, nu știu cât de corect este să cunoască date din anchetă sau să pretindă că ar cunoaște astfel de amănunte. Purtători de mesaj: Ioan Buda, Georgian Drăgan, Dumitru Coarnă.

- Asociația Mișcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor, publică o cronologie a evenimentelor, "așa cum a fost ea constatată de colegii procurori". Așa zisa cronologie reprezintă fie un fakenews, fie dezvăluirea unor date din anchetă, cu scopul de a-l disculpa pe procurorul de caz, membru al acestei asociații. Comunicatul are și țintă politică, fiind acuzată o altă instituție cheie a statului: CCR. Chipurile, Curtea nu a mai permis folosirea tehnicii SRI, care ar fi localizat victima. Purtătoare de mesaj, Alexandra Lăncrănjan.

- Asociația procurorilor „Inițiativa pentru Justiție" are aceeași țintă politică, încercând să arate cum mai multe modificări ale Codurilor Penale, ajunse la CCR, l-ar fi ajutat pe criminal. Lider al asociației este și procurorul militar Bogdan Pîrlog, cel care a deschis dosarul „10 August", după ce a participat la manifestație.

-STS s-a extras strategic din scandal, prin demisia șefului său, Sorinel Vasilca, aflat la vârful instituției atât în cazul Apuseni, cât și în cazul Caracal. Până la demisie, poziția STS a fost apărată de Traian Băsescu, care a făcut turul televiziunilor ca să acuze orice altă instituție a statului, în afara Serviciului.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.