Reteaua Corect

CSM împiedică arestarea lui Onea și Negulescu

Procurorii CSM au refuzat luni seara sa incuviinteze arestarea preventiva a procurorilor Mircea Negulescu si Lucian Onea de la DNA Ploiesti, scrie Luju.ro.

Hotararea reprezinta practic o sfidare la adresa romanilor, care au vazut nenorocirile comise la DNA Ploiesti, dar mai ales la adresa victimelor celor doi procurori care au sperat ca se in sfarsit se va face dreptate, inclusiv cu trimiterea acestora dupa gratii.

Practic, procurorii din CSM au ignorat faptele extrem de grave de care sunt acuzati Negulescu si Onea, constand in grup infractional organizat, folosirea abuziva a functiei in scop sexual, represiune nedreapta, cercetare abuziva, inducerea in eroare a organelor judiciare, compromiterea intereselor justitiei, trafic de influenta, fals intelectual, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata, divulgarea informatiilor secrete de stat si abuz in serviciu. Pur si simplu, Sectia pentru procurori a CSM a decis ca Negulescu si Onea trebuie salvati si au impiedicat arestarea acestora. 

 

Din informatiile noastre, decizia Sectiei pentru procurori a fost luata cu o majoritate de 4 la 1. Votul care, chipurile, s-a dat pentru incuviintarea masurii arestarii preventive a procurorilor de la unitatea de elita nu reprezinta, din punctul nostru de vedere, decat o cacealma de-a procurorilor din CSM, menita sa ii scoata, pe fiecare dintre ei, drept salvatorul Dreptatii si a neingradirii actului de justitie. Deloc de neglijat este faptul ca este pentru prima oara in istoria Consiliului Superior al Magistraturii cand procurorii refuza incuviintarea unei masuri privative de libertate. Situatia provocata de procurorii din CSM este cu atat mai grava, daca tinem cont de infractiunile pentru care s-a solicitat aceasta masura, dar si de notorietatea activitatilor de la DNA Ploiesti. 

Este totusi necesar ca lumea sa cunosca numele celor care fac parte din Sectia pentru procurori a CSM care a facut scut in jurul lui Mircea Negulescu si Lucian Onea:

-Nicolae Solomon, vicepresedinte CSM si presedintele Sectiei pentru procurori a CSM (foto, al doilea din stanga)

 

-Codrut Olaru (foto, primul din dreapta)

 

-Cristian Mihai Ban (foto, al doilea din dreapta)

 

-Florin Deac (foto, in centru)

 

-Tatiana Toader (foto, prima din stanga)

Trebuie amintit de asemenea ca procurorii din CSM, de fiecare data cand au avut ocazia, au acuzat politicienii ca se ascund in spatele imunitatii atunci cand Camera Deputatilor sau Senatul au respins cereri de retinere sau arestare preventiva. Adica fix ceea ce au facut ei in cazul lui Negulescu si Onea.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.