Reteaua Corect
Adina Anghelescu

Cronica unui demers inutil. Tudorel, surclasat de Lumea Justitiei!

Cu numai o saptamana inainte de a iesi la rampa ca sa anunte modificarile pe care le propune la Legile Justitiei (303, 304 si 317), ministrul Toader Tudorel a sesizat Inspectia Judiciara in privinta atitudinii suspectata de savarsirea unei abateri disciplinare a procurorului general al Romaniei, Lazar Augustin, care a dat flit sistematic Comisiei parlamentare de ancheta a alegerilor din 2009.

A facut-o, insa, tardiv. Pentru ca luju.ro i-a luat-o inainte. Iar Inspectia va trebui sa tina cont de prima sesizare, cea depusa de Lumea Justitiei, sesizare facuta fix pe aceleasi considerente legate de refuzul consecvent al lui Lazar Augustin de a transmite Comisiei parlamentare de ancheta a "Noptii generalilor" din 2009 o copie a dosarului clasat rapid pe aces subiect chiar de catre procurorii PICCJ.

E imposibil ca ministrul Justitiei sa nu fi fost informat despre sesizarea facuta de Lumea Justitiei la Inspectia Judiciara, mai ales ca are monitorizarea zilnica a presei pe biroul sau. Asa ca, demersul lui Tudorel de a face o sesizare identica celei depuse deja la Inspectie de Lumea Justitiei este doar unul de vremelnica imagine. Si voi explica si de ce

In data de 8 august 2017, redactia Lumea Justitiei a depus o seziare disciplinara la Inspectia Judiciara impotriva Procurorului general al Romaniei Augustin Lazar pentru ca acesta sa fie verificat in legatura cu mai multe posibile abateri disciplinare legate de refuzul repetat al acestuia de a transmite copia dosarului privind posibila graudare a alegerilor din 2009. Dupa cum se stie, dosarul a fost clasat, dar Augustin Lazar s-a prelavat, la un moment dat, pana si de termenul de prescriptie, care ar fi atins in acest dosar peste 8 ani. Pai, prescriere la ce, intreb eu, daca nu s-a descoperit niciun indiciu de incalcare a legii penale? Daca vreodata s-o gasi, atunci, in baza acelor noi indicii s-ar putea deschide un dosar nou, cu alt numar si poate, cu anchetatori care sa ia in serios munca de investigare, sa treaca prin toate etapele procedurale si abia dupa aceea sa dea o solutie....nu? Dosarul clasat, e clasat si cu asta basta. Dar PICCJ nu l-a transmis pentru ca ancheta nu a fost ancheta, ci doar un simulacru de "in rem" neurmat de inceperea urmaririi penale.

Revin insa la startul pierdut de catre ministrul Toader Tudorel in cursa cu luju.ro. De ce fac aceasta afirmatie? Simplu. Atata timp cat la Inspectia Judiciara exista deja sesizarea facuta de luju.ro care priveste aspectele identice cu cele din sesizarea lui Toader Tudorel, conform regulamentului de organizare si functionare al acestei institutii, Inspectia va lua act de aceasta situatie, va conexa sesizare a ministrului la sesizarea Lumea Justitiei si apoi va face verifciari, in continuare, pe prima lucrare inregistrata. Asa fiind, Tudorel s-a scos. Iar daca Inspectia va ajunge la concluzia ca procurorul general al Romaniei a savarsit abatere disciplinara in aceasta cauza, atunci meritul va fi al "cainelui de paza al societatii", adica al echipei luju.ro.

Cert este, insa, ca ministrul Justitiei avea toate motivele sa solicite revocarea procurorului general al Romaniei inca de cand, contrar deciziei CCR, a continuat sa tina in lucru o buna bucata de vreme dosarul disjuns cu siretenie de DNA la PICCJ pe tema Ordonantei 13. Nu a facut-o.

Toader Tudorel nu a gasit ca e momentul oportun sa ceara revocarea sefei DNA si nici a procurorului general al Romaniei, desi avea motive destule si putea sa o faca, iar acum va trebui sa astepte cel putin doua luni ca sa vada deznodamantul de la Inspectia Judiciara. Deznodamantul la sezizarea luju.ro.

Asteptam cu nerabdare ziua de 23 august, cand ministrul Justitiei va intoarce armele impotriva multora dintre articolele din legile Justitiei care necesita a fi modificate sau chiar abrogate. Probabil ca aceea va fi si ziua in care va iesi, la rampa.

PS- Imi amintesc un banc haios cu melci: Un melc e batut rau de o testoasa, e lasat cu cochilia sparta si ochii vineti. Gasit in starea asta, un trecator il intreaba: Ce s-a intamplat? Si melcul raspunde: "Nu stiu, ca s-a intamplat prea repede..."

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.