Reteaua Corect

Criza gunoaielor - Clotilde și-a găsit apărător: madam Cioloș

Soția liderului USRPLUS, Valerie Villemin Cioloș, o apără pe primărița de la sectorul 1 în scandalul gunoaielor, afirmînd, pe Facebook, că ”nu cred ca ea singura poate rezolva problemele mediului inconjurator. Fiecare avem o parte de facut. Asta e esenta democratiei”, scrie Inpolitics.

”Gunoiul nostru nu e foarte sexy”

”E dureros să vedem gunoi în fața ușii. E dureros să mirosim gunoi când ne plimbăm pe străzi sau fugim să rezolvăm ceva undeva.
Da… ne considerăm oamenii rafinați și ne jenează să vedem și mirosim gunoi. Poate generează și supărare, tristețe sau frustrare. Bravo nouă. Avem clar un sens al demnității dacă simțim acest lucru.
De Ziua Mediului, vă invit la un exercițiu și mai mare de demnitate, responsabilitate…. și de curaj.
Vă rog, de Ziua Mediului, uitați-vă la el, la ce iese din «gospodăria voastră» și asumați-vă deplin responsabilitatea. «Da, sunt responsabil(ă), est gunoiul meu, eu l-am produs».
Vedeți cât de mare e. Care e proporția de plastic din el. Vă rog să vă uitați care e cantitatea de mâncare aruncată și care e proporția materiei organice care ar putea reveni în natură, unde s-a născut…
Nu putem fugi de el, căci iată, la un moment dat, explodează în fața noastră. Acum sau mai târziu, sub forma unor pești frumoși în farfurie dar plini de microplastic, sub forma unor legume pline de fertilizatori de care un pământ îngrășat natural nu ar avea nevoie, sub forma unor particule în aer în urma arderii (cel mai prost mod de a scăpa de deșeuri) gunoiului nostru.
Nu putem scapa de gunoiul nostru!
Hai să ne uităm la gunoiul nostru. Hai să ni-l asumăm. Știu, nu e foarte sexy. Dar asta înseamnă să fim responsabili. Să ne asumăm pe deplin actele noastre. Asta înseamnă să ne uităm la praful de sub preș, sa ne ocupăm de el, înainte să fim înmormântați de el. Știu că putem. Așa creștem ca Oameni” a scris nu demult, pe Facebook, soția franțuzoaică a fostului premier Dacian Cioloș. Altfel spus, în plină criză a gunoaielor, Valerie Cioloș era preocupată de compoziția nesănătoasă a gunoaielor și nu de prezența lor pe străzi.

”Trăiți într-o stare de iresponsabilitate!”

Contrată de internauți cu scandalul gunoaielor provocat de compatrioata sa, Clotilde Armand, soția lui Cioloș a replicat ”nu cred ca ea singura poate rezolva problemele mediului inconjurator. Fiecare avem o parte de facut. Asta e esenta democratiei(…)Nu rezonez cu acest mindset care cauta un salvator sa le rezolva pe toate sa puteti continua sa traiti intr-o stare de iresponsabilitate”. La înțepătura altui internaut, legată de exportul de gunoi în țara noastră practicat de țări ca Germania și Austria, Valerie Cioloș a replicat prompt: ”ce bine ca exista cineva pe care sa dati vine(sic). Dumnevoastra nu produceti gunoi?”. (B.T.I.)

Inpolitics

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.