Reteaua Corect
Octavian Andronic

Covidienii lui Ghiță Pristanda de la GCS

Scris de Octavian Andronic in 29 noiembrie 2020 la 13:34, in Social. 609 vizualizari Intra in discutie Taguricovid, gcs, ghita pristanda shortlinkhttp://crct.ro/nx12

Nu am fost - ca Nicușor - un iubitor al matematicii în școală. De aceea nici nu am ajuns activist civic specializat pe recuperări și demolări ca el și nici primar. Mi-a plăcut limba română din care a derivat jurnalistica. Totuși, cu aritmetica m-am avut întotdeauna bine și nu am resimțit niciodată nevoia de a apela la calculator când a fost vorba de adunări și scăderi, dar și de înmulțiri sau chiar împărțiri.

Socotelile astea mai simple mi-au plăcut și le-am exersat oridecâteori am avut prilejul. De luni de zile mă uit cu jind la comunicatele de Gupului de Comunicări Speciale - GCS - în care sunt multe cifre, dar nu am cutezat să văd în ce măsură cifrele din ele se potrivesc cu realitățile aritmetice. Ieri însă nu am mai rezistat și am pus mâna pe pix.

 Prima operațiunea a fost să iau ca termen de bază numărul de îmbolnăviri de Covid înregistrate de la începutul consemnărilor contabile. Ieri erau confirmate aproape jumătate de milion: 457.848 . Dintre aceștia s-au vindecat 326.615. Au rămas deci 131.191 persoane care s-au împărțit în mai multe categorii. Cea mai importantă mi se pare cea a deceselor: 10.844 până ieri. La o medie aproximativă cam 1 din 45 de infectați nu s-a mai vindecat, în timp ce cam patru din șase au părăsit spitalele. 

Dacă tragem linie vedem că rămâne un număr de 131.191 dintre care se numără pacienți implicați în diverse forme de carantină: 46.856 izolați la domiciliu, 11.916 izolați instituțional, 69.180 carantinați la domiciliu și 62 carantinați instituțional. În total 68.014. Dacă îi scădem pe aceștia dintre cei morți și cei vindecați ne mai rămân, totuși, 53.101, despre care comunicatul nu ne spune nimic. Sunt sănătoși sau morți? De ce nu ies la socoteală? Caci pe undeva trebuie să fie. 

Este nevoie doar ca IT-iștii  dela GCS să-și verifice calculatoarele ca să vadă dacă nu cumva le-a intrat vreun virus de încurcat socotelile. Altminteri riscă să facă figură de Ghiță Pristanda care numără steagurile pandemice.

P.S. Mă bate un gând sumbru: nu cumva așa ceva se întîmplă și pe la ministerul lui Cîțu, de-i ies socotelile bugetului cum îi ies, de e el așa de optimist?

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.