Reteaua Corect

Covid: Testele cu liderul din cursa vaccinurilor au fost oprite

Scris de newsreporter in 09 septembrie 2020 la 09:16, in Social. 495 vizualizari Intra in discutie TaguriAstraZeneca, coronavirus, covid, mielita, suspendat, teste, vaccin shortlinkhttp://crct.ro/nwDv

AstraZeneca a anunțat că a suspendat testele de fază finală, pe scară largă, făcute cu vaccinul său experimental contra coronavirusului, din cauza unei boli apărute în mod inexplicabil la un participant la studiu, transmite Reuters, potrivit Știripesurse.ro.

Vaccinul, dezvoltat în colaborare cu Universitatea Oxford, era considerat lider în cursa mondială de dezvoltare a unui vaccin anti-Covid-19, iar suspendarea afectează șansele punerii pe piață a produsului pănă la sfârșitul anului, așa cum semnalase compania anterior.
AstraZeneca spune că a oprit din proprie inițiativă testele pentru ca o comisie independentă să analizeze datele privind siguranța vaccinului și că face tot ce este posibil pentru a grăbi analiza acestui eveniment singular, astfel încât calendarul dezvoltării vaccinului să fie cât mai puțin afectat.

”Este o măsură de rutină ce trebuie luată dacă există o boală potențial inexplicabilă în una din fazele de testare”, a transmis compania printr-un comunicat.

Natura bolii și când aceasta a avut loc nu sunt dezvăluite, dar se apreciază că participantul la test se va vindeca, potrivit Stat News, publicația care a dat prima informația despre suspendarea testelor din cauza ”unei posibile reacții adverse serioase”.

Autoritatea pentru medicamente din SUA definește drept eveniment advers unul în care informațiile disponibile sugerează o posibilă legătură cu medicamentul testat.

Potrivit New York Times, care citează p persoană ce cunoaște situația, un participand la test din Marea Britanie a fost diagnosticat cu mielită transversă, un sindrom inflamator ce afectează coloana vertebrală și, adesea, este provocată de infecții virale.

Nu este clar dacă boala are legătură directă cu vaccinul AstraZeneca, potrivit NYT.

Suspendarea afectează inclusiv testele cu vaccinuri realizate de alte companii, care caută să vadă dacă există reacții similare.

Testarea vaccinului, denumit AZD1222, se desfășoară, în diferite stadii, în Marea Britanie, SUA, Brazilia, Africa de Sud și India. De asemenea, se pregătește testarea acestuia în Japonia și Rusia.

Acțiunile AstraZeneca au căzut cu 8%, iar cele ale rivalilor în cursa vaccinurilor anticoronavirus au urcat pe burse.

HotNews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.