Reteaua Corect

COVID-19 zguduie China

Scris de newsreporter in 25 noiembrie 2022 la 12:09, in Social. 381 vizualizari Intra in discutie Taguricazuri, china, covid-19, record shortlinkhttp://crct.ro/nAvC

China a raportat vineri un nou record de infecţii zilnice cu COVID-19, pentru a doua zi consecutiv depăşind 30.000 de cazuri, în timp ce oraşele din întreaga ţară aplică măsuri şi restricţii pentru a controla focarele de infecţie, relatează Reuters, citat de news.ro, notează Știripesurse.

China a raportat 32.695 de noi cazuri înregistrate în 24 de ore, dintre care 3.041 erau simptomatice şi 29.654 asimptomatice, faţă de 31.444 cu o zi mai devreme.

Noile infecţii constituie un nou record zilnic pentru a doua zi consecutiv, depăşind deja recordul care fusese înregistrat la jumătatea lunii aprilie, când cei 25 de milioane de locuitori ai Shanghai-ului au fost în lockdown timp de două luni.

Acum, marile focare sunt numeroase şi la distanţă unul de celălalt, oraşul Guangzhou din sudul ţării şi Chongqing din sud-vestul ţării înregistrând cea mai mare parte a cazurilor, deşi sute de noi infecţii au fost raportate zilnic şi în oraşe precum Chengdu, Jinan, Lanzhou, Xian şi Wuhan. În Shijiazhuang, numărul cazurilor a crescut joi de patru ori faţă de ziua precedentă, ajungând la 3.197.

Capitala Chinei, Beijing, a raportat pentru joi 424 de cazuri simptomatice şi 1.436 de cazuri asimptomatice, faţă de 509 cazuri simptomatice şi 1.139 de cazuri asimptomatice în ziua precedentă, potrivit datelor guvernului local.

Centrul financiar Shanghai a raportat nouă cazuri simptomatice şi 77 de cazuri asimptomatice, comparativ cu nouă cazuri simptomatice şi 58 de cazuri asimptomatice cu o zi înainte.

Guangzhou, oraş din sud cu aproape 19 milioane de locuitori, a raportat 257 de noi cazuri simptomatice şi 7.267 de cazuri asimptomatice, comparativ cu 428 de cazuri simptomatice şi 7.192 de cazuri asimptomatice cu o zi înainte.

Oraşul Chongqing a raportat 258 de noi infecţii simptomatice cu COVID-19 şi 6.242 de cazuri asimptomatice, comparativ cu 409 cazuri simptomatice şi 7.437 asimptomatice în ziua precedentă, au declarat autorităţile guvernamentale locale.

China, cu o populaţie de peste 1,2 miliarde de locuitori, este singura mare economie din lume care încă încearcă să limiteze răspândirea virusului în ţară, închizând oraşe întregi şi plasând contactele pacienţilor infectaţi în carantină strictă.

Creşterea bruscă a numărului de infecţii, la un nivel record, diminuează speranţele investitorilor că statul chinez îşi va atenua curând politica rigidă zero-COVID care, împreună cu o scădere a pieţei imobiliare, afectează economia.

Știripesurse

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.