Reteaua Corect

Corupție la Antimafia: Deturnare de fonduri de milioane de euro la DIICOT!?

Scris de newsreporter in 05 august 2022 la 08:53, in Social. 334 vizualizari Intra in discutie Taguricoruptie, diicot, fonduri, sediu shortlinkhttp://crct.ro/nzY5

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) sau divizia antimafia, cum mai este cunoscută, are rolul de a destructura grupările infracționale organizate, frontaliere și transfrontaliere. Din păcate aceste grupuri de criminalitate organizată au pătruns în cadrul instituției prin intervenția factorului politic care, a distrus România în ultimii 32 de ani. Este de notorietate cazul fostului procuror șef DIICOT, Alina Bica, condamnat la închisoare pentru favorizarea unui infractor, relatează anchetatorii.ro.

Aici nu mai vorbim doar de favorizarea unui infractor ci de distrugerea imaginii și prestigiul unei instituții. Politicienii au vrut să arate că DIICOT este o instituție coruptă la fel ca și ei. Alina Bica, deși condamnată la închisoare, este lăsată să își trăiască liniștită viața în Italia cu sprijinul clasei politice ce controlează justiția română. Infracțiunile la nivelul conducerii DIICOT nu s-au oprit la Alina Bica, iar rapoartele de audit ne arată o situație extrem de gravă.

Achizițiile publice ale DIICOT Structura Centrală din perioada în care instituția a fost condusă de Daniel Constantin Horodniceanu, a încălcat art.13, indice din legea 78/2000, raportat la art. 279 Ccp, încălcarea procedurii de achiziție a art. care prevedea excepția de la achiziții publice.

În raportul de audit intern cu nr. 343/19.09.2019 realizat de PÎCCJ la DIICOT apar o serie de nereguli și achiziții ilegale care nu au respectat legea, fapte comise de conducerea instituției la acea dată. Șeful direcției de achiziții a DIICOT, Simona Dracinschi nu a semnat niciun act, astfel nu a existat o procedură legală privind achiziții în valoare de milioane de euro.

Daniel Constantin Horodniceanu a fost propus la conducerea DIICOT de ex-ministrul Justiției, Robert Cazanciuc(PSD) și numit de șeful statului Klaus Iohannis. Acesta a fost retras înapoi la DIICOT Structura Teritorială Iași cu sprijinul ex-ministrului Justiției, Tudorel Toader(susținut politic de PSD).

 

În raportul de audit se constată o serie de ilegalități privind angajamentele bugetare prin care au fost rezervate fonduri publice unei anumite destinații, în limita creditelor bugetare aprobate.

Sediul DIICOT din București, achiziționat ilegal

Sediul DIICOT Structura Centrală din strada Sfânta Vineri nr. 33, București, a fost achiziționat ilegal. Practic, procurorul șef DIICOT, Daniel Constantin Horodniceanu, a efectuat o achiziție ca la piață.

În raportul de audit se arată că fostul șef DIICOT a încălcat toate procedurile privind achiziția imobilului. Anunțul privind intenția de cumpărare a unui imobil și documentația nu au fost identificate pe pagina de internet sau în arhiva de anunțuri publicate pe pagina de internet a DIICOT. De comisioane și șpăgi politice ne pot lămuri procurorii DIICOT, dacă va exista o anchetă în acest caz.

Continuarea pe anchetatorii.ro.
Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.