Reteaua Corect

Coronavirus: România vs. Europa

Scris de newsreporter in 05 Mai 2020 la 11:55, in Social. 841 vizualizari Intra in discutie Taguricoronavirus, europa, românia shortlinkhttp://crct.ro/nw2U

După 69 de zile de la primul caz confirmat de coronavirus, România se află mult mai jos pe graficul îmbolnăvirilor decât se regăseau majoritatea țărilor vest-europene în același moment. Același lucru e valabil și în cazul deceselor confirmate. În același timp, Ungaria și Bulgaria, țări vecine României, se află la rândul lor mult mai jos pe toate graficele. Vezi în text cum se compara situația din România față de țările UE în ceea ce privește infectările și decesele, dar și situațiile calculate la 100.000 de locuitori, scrie Hotnews.ro.

În a 52-a zi de la primele 30 de cazuri raportate, în România erau confirmate oficial 12.600 de cazuri de coronavirus. Comparativ, în Ungaria, în a 47-a zi de la primele 30 de cazuri erau confirmate peste 2.800 de cazuri, iar în Bulgaria erau confirmate circa 1.300 de cazuri.
În același moment de comparație cu România (a 52-a zi de la primele 30 de cazuri), Italia avea aproape 150.000, Spania circa 200.000, Germania puțin sub 150.000, iar Marea Britanie trecuse deja de 130.000.

Dacă privim însă datele confirmate relativ la suta de mii de locuitori, observăm cum graficul se mai comprimă și România se apropie mai mult de curba țărilor vest-europene.

În ceea ce privește numărul de morți, România a înregistrat peste 700 de morți în același moment comparativ în care în Italia, Franța și Marea Britanie erau deja peste 15.000 de victime, iar în Spania erau confirmate peste 17.000 de decese.

Situația deceselor la suta de mii de locuitori pune România mult mai aproape de curba Germaniei sau cea a Franței, cu Ungaria fiind cam în același loc pe grafic ca țara noastră, urmând o creștere mai pronunțată.

Sigur, numărul total al cazurilor confirmate ține strâns și de modul și intensitatea cu care fiecare stat testează populația. În această privință, România a ajuns în ultimele zile să raporteze în jur de 7-8.000 de teste efectuate în fiecare zi, deși sunt și zile cu 3-4.000 de teste realizate. Premierul Ludovic Orban, spune însă, că România vrea să își crească capacitatea de testare de la 11.000 pe zi acum, la 15.000 de teste zilnic.
În total, de la debutul pandemiei de coronavirus în țara noastră au fost efectuate peste 199.000 de teste.
Spre comparație, Ungaria a raportat peste 83.000 de teste, în timp ce Germania are oficial realizate peste 2,5 milioane de teste. Italia a făcut peste 2,1 milioane de teste, Spania au făcut peste 1,9 milioane de teste, iar Franța a raportat peste 1,1 milioane de teste realizate. Bulgaria, în schimb, avea realizate circa 49.000 de teste până pe 4 mai.
Vezi pe Hotnews.ro o statistică ce privește numărul de teste pentru coronavirus realizat de fiecare țară europeană (inclusiv raportat la 1 milion de locuitori).

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.