Reteaua Corect

Coronavirus în lume: În Balcani, pandemia este în creștere

Cifrele rămân aparent modeste, însă în Balcani, o regiune săracă a Europei, cu infrastructuri medicale fragile, ele sunt de natură să stârnească îngrijorări.

În urma acestei situașii, mai multe țări europene au stabilit sau au menținut restricții de călătorie pentru bulgari și români: carantină de 14 zile sau test negativ obligatoriu la sosire.

LIVE TEXT pe HotNews.ro


În Serbia, situația este „mai rea decât în luna aprilie, în special la Belgrad, unde sistemul de sănătate este saturat”, avertizează pe canalul național RTS Predrag Kon, epidemiolog, membru în celula de criză a acestei țări. Celula de criza a guvernului, considerata incapabilă și că a servit interesele presedintelui Vucic, a generat manifestatii zilnice care ameninta sa fie un exemplu pentru țările vecine.
Șeful sindicatelor din sectorul de sănătate din Kosovo, Blerim Syla, avertizează că, din lipsă de măsuri, acest mic teritoriu sărac de 2 milioane de locuitori „va deveni Wuhanul Balcanilor” și prevede o „prăbușire a sistemului de sănătate”, deja în formă proastă: pentru tratament, kosovarii obișnuiesc să meargă la vecini.
Membru al Uniunii Europene, Croația pare mai puțin vulnerabilă, iar situația „nu este rea”, dar cazurile cresc odată cu începerea sezonului turistic, potrivit microbiologului Goran Lauc, membru al celulei de criză
Din România până în Albania, prin Kosovo, Bosnia și Bulgaria, infectările ți decesele cresc amenințător. Pe 10 iulie, potrivit unui număr AFP, aceste țări au reprezentat 15% din noile cazuri detectate în Europa, deși reprezintă mai puțin de 7% din populație.
Cu toate acestea, sistemele lor de sănătate nu par să fie pregătite pentru a răspunde la un val pandemic similar cu cel care a cuprins o parte a Europei în primăvară.
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, Italia are 4,1 medici la 1000 de locuitori, Albania are doar 1,2 - cea mai mică rată din Europa -, Bosnia 2 și România 2.2.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.