Reteaua Corect

Consiliul care analiza plagiatul lui Ponta a fost desfiintat

Consiliul care urma sa analizeze teza de doctorat a premierului Victor Ponta pentru a stabili daca acesta s-a facut vinovat de plagiat a fost desfiintata. Componenta Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a fost contestata de ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop. Desi demisi, cei 20 de membrii ai comisiei s-au reunit azi pentru a dezbate posibilul caz de plagiat, insa decizia lor nu mai are valoare legala.

Liviu Pop Liviu Pop
Sursa imagine: cronicaromana.ro.jpg

Liviu Pop s-a deplasat vineri personal la sedinta CNATDCU pentru a le explica membrilor ca nu au dreptul sa analizeze acuzatiile de plagiat la adresa lui Victor Ponta. Potrivit ministrului interimar, de aceasta sarcina trebuie sa se ocupe Consiliul National de Etica. El a hotarat inca de joi seara sa desfiinteze Consiliul, decizia fiind publicata in Monitorul Oficial vineri dimineata.

 

In aceste conditii, cei 20 de membri nu mai fac parte din Consiliu, iar universitatile urmeaza sa propuna 45 de membri.

 

Consiliul a fost desfiintat pentru ca nu a prezentat raportul solicitat de Ministerul Educatiei

Liviu Pop a explicat vineri ca a solicitat in 21 iunie CNATDCU sa comunice in scris, pana in 28 iunie, raportul privind resursa umana pentru activitatile didactice si de cercetare din invatamantul superior, in baza unor indicatori specifici si numarul controalelor efectuate in universitati privind modul de desfasurare a concursurilor pentru ocuparea posturilor didactice si de cercetare, numarul sesizarilor primite si analizate, pozitia referitoare la criteriile de validare a tezelor de doctorat, numarul tezelor de doctorat analizate. Raportul nu a fost insa prezentat, astfel incat a fost emis ordinul prin care Consiliul a fost desfiintat. Prin acest ordin a fost totodata propusa marirea componentei Consiliului General de la 21 la 45 de membri, iar acestia sa fie reprezentanti de la toate universitatile. Ministrul a mentionat ca joi, cand a emis ordinul, "nu am stiut ca azi se ocupau de aceasta poveste" privind plagiatul lui Ponta. "Eu daca stiam ca azi au sedinta, poate lucrurile stateau altfel", a adaugat el.

Pop a mai precizat ca va trimite adrese la toate universitatile iar miercuri sau joi asteapta ca acestea sa faca propuneri pentru noii membri ai Consiliului General al CNATDCU.

Ponta: Daca acuzatiile de plagiat de confirma, voi demisiona din functia de premier

Premierul Victor Ponta este acuzat de plagiat in cazul tezei sale de doctorat privind Curtea Penala Internationala. Intr-un interviu acordat publicatiei El Pais, el a asigurat ca va renunta la titlul de doctor daca se va stabili, de catre comisia de specialitate de la Ministerul Educatiei, ca a gresit trecand la sfarsitul tezei de doctorat autorii din care a citat la bibliografie, si nu in subsolul paginii. El a promis totodata ca demisiona din fruntea Guvernului daca se va dovedi ca teza sa de doctorat este un plagiat.

 

1.

Ponta pentru El Pais: Voi demisiona daca se dovedeste plagiatul

Publicat in 28 iunie 2012 la 17:43

Premierul Victor Ponta a declarat, intr-un interviu acordat ziarului spaniol "El Pais", ca isi va asuma da demisia in cazul in care se va dovedi ca teza sa de doctorat este un plagiat.

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.