Reteaua Corect

Congresul SUA a votat în unanimitate declasificarea informațiilor despre originea COVID-19

Scris de newsreporter in 12 martie 2023 la 10:07, in Social. 202 vizualizari Intra in discutie shortlinkhttp://crct.ro/nB0G

Congresul american a trimis pe data de 10 martie 2023 un proiect de lege președintelui Joe Biden "prin care cere administrației să declasifice toate informațiile deținute de agențiile de informații americane referitoare la potențialele legături dintre Institutul de Virologie din Wuhan din China și COVID-19", relatează Politico.

Proiectul a fost inițiat de un grup de republicani, fiind anterior adoptat în unanimitate și în Senat.
Proiectul de lege impune Biroului Directorului de Informații Naționale să prezinte Congresului un raport neclasificat "cu redactări doar dacă este necesar pentru a proteja sursele și metodele”, arată Politico.
"Prin adoptarea acestui proiect de lege bipartizan, Congresul a transmis un mesaj clar că este esențial să se ofere o transparență deplină cu privire la ceea ce se știe despre cum a început această pandemie, cum ar fi putut fi cheltuiți dolarii contribuabililor pentru cercetări riscante și dacă laboratoarele care efectuează astfel de cercetări au cele mai înalte standarde de siguranță”, au declarat președintele House Energy and Commerce Committee Cathy McMorris Rodgers (R-Wash.) și președinții subcomisiilor acestei comisii într-o declarație comună după vot.
Ei l-au avertizat pe Biden că revocarea proiectului de lege ar cauza "daune ireparabile capacității noastre de a restabili încrederea publicului în guvern”.
Reacția congresului american vine după ce Departamentul de Energie al SUA și FBI au confirmat că virusul s-a scurs din laborator.
"E secundar dacă virusul s-a scurs accidental din laborator sau a fost lansat intenționat. Toate aceste reacții oficiale confirmă direct sau indirect faptul că virusul a fost făcut în laborator. Or, dacă virusul a fost făcut în laborator, a existat și un antidot sau vaccin dinainte să se fi știut despre el în decembrie 2019? Întrebarea e perfect legitimă, deoarece Moderna a prezentat EMA, pentru a primi autorizație de urgență, studii ale propriului vaccin anti-COVID din 2016. Cum e posibil așa ceva? De asemenea, Pfizer/BioNTech a început testele cu propriul vaccin pe 14 ianuarie 2020, la 3 zile după ce autoritățile chineze au dat publicității o secvență ADN a virusului. Cum poți dezvolta un produs medical «sigur și eficient» în 3 zile? La aceste întrebări vor trebui să răspundă și autoritățile europene", a spus europarlamentarul Cristian Terheș.
Biroul de presă al
Europarlamentarului Cristian Terheș

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.