Reteaua Corect

Conflict în presă pe un non-subiect! Jurnaliștii și-au pierdut de mult misiunea…

Scris de newsreporter in 02 noiembrie 2022 la 09:37, in Social. 293 vizualizari Intra in discutie Taguribran, conflict, cozmin gusa, elon musk, gold fm, jurnalisti, presa, românia, SRS shortlinkhttp://crct.ro/nAoA

„De ieri dimineață, a început o păruială în presă pe un non-subiect sau pe o greșeală relativ minoră”, afirmă Cozmin Gușă în cadrul emisiunii „Ce-i în Gușă, și-n căpușă” de la Radio Gold FM, anticipând astfel subiectul principal al discuției purtate cu SRS. Vestea sosirii lui Elon Musk în România a condus la o divizare a presei în două tabere: cei care blamau emiterea acestei știri, acuzând că jurnaliștii postează fake news-uri, și cei care au dat vestea, susținând sus și tare că au argumente și probe clare care certifică cele spuse de ei, scrie Solidnews.ro.

Mulți jurnaliști consacrați „s-au ambalat”, după cum spune Cozmin Gușă, fără să-și dea seama că e posibil să cadă într-o capcană a manipulării în ceea ce privește sosirea în România a lui Elon Musk și a alaiului de miliardari. Cozmin Gușă subliniază faptul că o bună parte din cei care fac acum pe lupul moralist în presă, cu câteva mici excepții, sunt aceiași care făceau propagandă în timpul pandemiei și emiteau fake news-uri și manipulări pe bandă rulantă.

Mai în glumă, mai în serios, jurnalistul Sorin Roșca Stănescu găsește o posibilă explicație: „nu prea erau subiecte în zilele respective”. Week-end-ul trecut a fost o perioadă destul de liniștită, fără prea multe evenimente majore despre care să merite să scrii. Așa că, presa română s-a agățat de subiectul venirii lui Elon Musk, o parte criticând întregul context, o parte prezentând situația ca pe un eveniment important.

SRS este de părere că, în general, jurnaliștii nu ar trebui să stârnească conflicte între ei, ci ar trebui să se dueleze în articole de calitate, probe și investigații rapide sau să poarte bătălii intelectuale, nicidecum să se coboare la un nivel josnic și să creeze un mediu toxic.

„Cred că e un puseu de mândrie pentru niște oameni care s-au autoumilit prin modul în care s-au comportat în perioade grele pentru România. Jurnaliștii de linia întâi au renunțat să lupte pentru libertățile și drepturile fundamentale ale omului, pierzând astfel din vedere misiunea principală a unui jurnalist… că doar de asta ni se spune ‘câinii de pază ai societății‘”, afirmă SRS cu privire la noul conflict stârnit în presă dintr-un pseudo-motiv.

Emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă, poate fi urmărită de luni până joi, pe Radio Gold FM, începând cu ora 13. Înregistrarea integrală poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Radio Gold FM România, dar și pe platforma goldtv.ro

Solidnews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.