Reteaua Corect

Compania soțului Ursulei von Der Leyen, care a primit 320 milioane de euro de la UE, a fost inactivă

Lecourrier-du-soir.com a promis cititorilor săi să le aducă noutăți în scandalul imens legat de conflictul de interese în care este implicată Ursula von der Leyen, al cărei soț a beneficiat (prin intermediul companiei sale ,Orgenesis Inc) de o finanțare de 320 milioane de euro de la Comisia Europeană condusă de Ursula, relatează solidnews.ro.

Afacerea, devoalată în urmă cu două zile de Lecourrier-du-soir.com, zguduie clasa politică italiană și stârnește un interes deosebit al mass-media de investigație din această țară, care doresc să o transforme într-o afacere de stat. Trebuie reamintit că, cele 320 milioane de euro menționate aici se referă la finanțarea unui proiect de terapie genetică la Universitatea din Padova din Italia. Un proiect care îl include pe Heiko von Der Leyen (soțul Ursulei). Laboratorul său american, Orgenesis, a fost selectat.

Până de curând, Heiko von Der Leyen a făcut parte din Consiliul de supraveghere al acestui proiect ambițios, în care sunt implicate mai multe laboratoare, inclusiv Pfizer. Dar cazul este mult mai scandalos decât credem din cele mai recente informații furnizate de jurnaliștii de investigație.

Potrivit cotidianului on line PressKit.it, care preia o informație exclusivă a jurnalistului italian Maddalena Roy, deficiențe grave au fost observate atunci când a fost selectată compania soțului Ursulei von Der Leyen. Dar, atunci, care este problema? Jurnalistul dă un răspuns clar și precis la această întrebare.

Într-adevăr, potrivit Maddalena Roy, cel mai scandalos fapt din această istorie este că firma Orgenesis Italia, care a fost selectată în acest proiect finanțat de Comisia Europeană, este filiala laboratorului Orgenesis Inc, cu sediul în Statele Unite, și condusă de Heiko von Der Leyen.

Și scandalul este aici: filiala italiană a companiei Orgenesis America a fost creată în orașul Udine din Italia la 14 ianuarie 2022. Cu toate acestea, între 14 ianuarie și 14 octombrie 2022, Orgenesis Italy a deținut o licență de constituire care a fost inactivă și nu a putut emite acte oficiale. Cu toate acestea, în ciuda inactivității sale, compania a putut participa la licitația în urma căreia chiar a fost  selectată.

Prin urmare, lucrurile sunt clare: pentru jurnalistul italian, compania Orgenesis Italy a fost creată special doar pentru a participa la acest proiect finanțat cu 320 milioane de euro.

Într-un documentar publicat pe 25 octombrie de publicația italiană MediasInfinity, un jurnalist a reușit să ajungă la Rosario Rizzuto, fostul rector al Universității din Padova și unul dintre responsabilii proiectului finanțat de UE. Întrebat despre cazul lui Heiko von der Leyen, răspunsul său este uluitor: „Nu știam că este soțul lui Ursulei von der Leyen. Am aflat mai târziu”, spune el.

Sursă: echellesdejacob.blogspot

Text preluat de pe Solidnews.ro

Intra in discutie:
Pentru a putea intra in discutie trebuie sa fii autentificat ca utilizator CorectNews.
Daca nu ai cont, da click aici. Daca ai deja cont, da click aici.

Twitter is down for the moment!

CorectBusinessbeta

Afla tot despre business din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectPoliticsbeta

Afla tot despre politica in cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSocialbeta

Afla tot despre societate in cele 8 sectiuni ale site-ului AICI

CorectScITbeta

Afla tot despre stiinta din cele 5 sectiuni ale site-ului AICI

CorectSportsbeta

Afla tot despre sport din cele 9 sectiuni ale site-ului AICI

CorectLifestylebeta

Afla tot despre felul de trai din cele 7 sectiuni ale site-ului AICI

CorectArtsbeta

Afla tot despre arta in cele 6 sectiuni ale site-ului AICI

CorectDiasporabeta

Afla tot despre diaspora din cele 4 sectiuni ale site-ului AICI

CorectBooks »

Cumpara carti digitale la un pret mult mai bun decat cele clasice!

CorectBazaar »

Schimbi, vinzi si cumperi orice

Urmareste-ne pe:

© Copyright Corect 2010. Toate drepturile rezervate.